Turistička zajednica Preloga časti besplatnim prijevozom na Vincekovo po štrigovskim bregima

Vincekovo
TZ Grada Preloga i ove godine zove da se prijavite na Vincekovo po štrigovskim bregima

Turistička zajednica Grada Preloga poziva sve zainteresirane da se priključe ovogodišnjoj manifestaciji Vincekovo po štrigovskim bregima. Svaki pravi vinogradar koji drži do sebe i svog truda, otputit će se za Vincekovo u gorice, svome vinogradu; vrijedi to i za vikendaše koji imaju tek brajdu. Sveti je Vinko danas, jedan od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana uz kojeg je i precizno propisan obred koji valja obaviti. Pa dakle, bez obzira na studen, dubok snijeg ili kadkad i raskvašenu zemlju, mora se doći do trsa; tu će gazda ritualno odrezati nekoliko, uglavnom tri grančice s tri pupa, koje će potom staviti negdje u kući uz prozor da bi se nagađalo, kad grančice potjeraju, kakva će biti godina.

Obilježavanje Vincekova održava se u subotu, 19. siječnja 2019. godine. Sve kreće iz Štrigove, a autobus iz Preloga kreće u 8,00 sati! Prodaja bonova je od 09:00 sati (50 kn bon: 4 x piće, 1 x hrana), a start je u 10:00 sati. Iz centra Štrigove kreće se prema Vinariji Raus, nakon toga je na redu Vinarija Preiner, pa OPG Božić te posljednja stanica, Vinarija Novak Danice i Borisa. Za sve koji kupe bon osigurana je hrana na samom završetku u ugostiteljskom objektu u centru Štrigove. Završetak se očekuje oko 16 sati. Tijekom cijelog puta pratit će Vas već dobro znani bend koji će se pobrinuti za veselu atmosferu.

Turistička zajednica Grada Preloga osigurava besplatni prijevoz.

Prijavite se do srijede, 16. siječnja na broj telefona 040/638-694 ili u uredu Turističke zajednice Grada Preloga, Glavna 35.

Ostavi komentar