Rukometni klub Prelog – povratak muškog prvoligaškog rukometa u Međimurje

RK Prelog
RK Prelog

Nakon nekoliko sezona u kojima su se međimurski rukometni klubovi natjecali u drugoj i trećoj ligi sastav RK Preloga osvajanjem drugoligaškog naslova u sezoni 2017./2018. godine izborio je povratak u prvoligaško društvo, nakon niza godina.

U protekloj sezoni igrači Preloga pod vodstvom trenera Alana Belka završili su prvi na ljestvici sa 43 boda, ispred ekipa RK ZG Dubrava i MRK Čakovec, dok je treći međimurski predstavnik Nedelišće završio kao posljednjeplasirani te nažalost nastavlja natjecanje u 3. ligi.

Rukometni klub Prelog do naslova prvaka II. Hrvatske rukometne lige Sjever dosao je u sastavu Belić M., Bogović D., Bogović P., Kočet M., Kolarek M., Koprivec N., Krajner I., Lončarić V., Matijević K., Mikec D., Novak T., Novosel A., Sermek L. i Zadravec K., te pod stručnim vodstvom trenera Alana Belka.

Na kraju protekle sezone od aktivnog igranja oprostio se Kočet Mario dok je nove sportske izazove prihvatio Kolarek Mario.

U prvoligašku sezonu klub ulazi pojačan za tri nova igrača Ivana Kopreka (iz GRK Varaždin 1930), Daria Požgaja (iz TG Friedberg) i Nike Škvorca (iz RK Nedelišće), dok se nakon dugog oporavka od ozljede aktivnom treningu vratio Dejan Novak.

Rukometaši Preloga nakon odrađenih dugotrajnih priprema i odigranih nekoliko prijateljskih utakmica s nestrpljenjem očekuju početak prvoligaške sezone u koju kreću već ove subote, 15. rujna, u 19:30 sati u školsko sportskoj dvorani OŠ Prelog.

U prvom kolu u Prelog dolazi ekipa RK Viro-Virovitica koja je prošlu sezonu završila kao petoplasirani klub 1. HRL Sjever.

Stoga pozivaju sve navijače i zaljubljenike u rukomet koji su se zaželjeli prvoligaških utakmica da dodu ove subote u prelošku dvoranu podržati našu ekipu u borbi za prve bodove.

Ostavi komentar