Pripremite se za Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Prelogu

festival nordijskog hodanja i pješačenja
U pješačenje se kreće s Trga slobode u centru grada

Iako se možda još čini dalekim, s namjerom da potencijalne sudionike potaknemo na pripreme najavljujemo, Festival nordijskog hodanja i pješačenja koji se održava 4. lipnja u Prelogu.

Festival promiče tjelesnu aktivnost,a održava se u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije uz pokroviteljstvo Grada Preloga i Hrvatskog saveza nordijskog hodanja i to u u sklopu Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week 2017. godine).

Nordijsko hodanje i pješačenje odvijat će se po rutama po gradu Prelogu i uz rijeku Dravu.

Sudionici se mogu prijaviti na dan održavanja ovog događaja na Trgu slobode 1 u vremenu od 8,30 do 9,15 sati.  Nakon što  organizatori prikupe sve prijave sudionika bit će održana svečanost otvorenja uz nastup Plesne sekcije Udruge umirovljenika Prelog, Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika grada Preloga, Ženskog tria Doma za odrasle osobe Orehovica i drugih. Okupljeni će moći u razgled crkve sv. Jakoba i Muzeja „Croata Insulanus“ (hrvatska naiva-stalni postav te izložba „Lo-fi Garage Pop“ Zvonimira Haramije Hansa).

Nordijsko hodanje i pješačenje dogovorenim rutama po Gradu Prelogu i uz rijeku Dravu (4 rute različitih duljina – 2km, 4,5km, 6 km i 9 km) uz upoznavanje prirodoslovnih osobitosti prostora planirano je za 10,30 sati.

Po završetku hodanja sve sudionike čeka ručak u Hotelu Panorama. Pored dobre gastronomije sudionici će moći uživati i u glazbi Tamburaškog sastava Udruge umirovljenika Prelog.

foto. arhiva Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

Ostavi komentar