Premijer Plenković svečano otvara “Sportske igre mladih” u Prelogu

Sportske igre mladih Prelog
Prošlogodišnje Sportske igre mladih Prelog

U petak, 12. svibnja, u Prelogu sve očekuje cjelodnevno sportsko-zabavno druženje “Sportske igre mladih”.

Svečano otvorenje je u 12 sati, u Sportskom parku Mladost, a predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zapalit će plamen Igara i time označiti otvorenje Sportskih igara mladih.

Na otvorenje dolazi još domaćin Ljubomir Kolarek, Darko Horvat, predsjednik organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, izaslanik državne tajnice za sport Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj sporta te drugi gosti.

Moderatori su poznati glumci Robert Kurbaša i Doris Pinčić, a plamen premijeru donose Branko Zorko, hrvatski Olimpijac u atletici, Stjepan Hunjak biciklist i Martin Slaviček, powerlifting u pratnji djece iz rukometnog kluba Prelog i nogometnog kluba Mladost Komet Prelog.

Nakon službenog dijela otvorenja uslijedit će sportski dio programa:
13 h – natjecanje u graničaru i utrka na 60 metara
14 h – Kinder turnir u uličnoj košarci
14 h – Turnir u odbojci na pijesku
19 h -početak zabavnog programa i dodjela medalja

Pobjednici u natjecanju graničara i utrci na 60 metara plasirat će se na državnu završnicu u Umagu u srpnju, dok će najbolji iz ostalih sportova sudjelovati na državnoj završnici u Splitu u kolovozu.

Sportske igre mladih imaju i međudržavni karakter, tako će se državni pobjednici plasirati na međudržavnu završnicu u kolovozu u Splitu, koja će uključivati male sportaše i iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Cjelodnevna sportska natjecanja završit će večernjim koncertom ”Crvene Jabuke” u 21 sat i velikm vatrometom, darom Turneje radosti i grada Preloga svim građanima i djeci Preloga i okolice.

Ostavi komentar