14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Prelog: Roditeljima osnovnoškolaca 250 kuna te roditeljima srednjoškolaca 350 kuna za novu školsku godinu

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, donio je Odluku kojom će se svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Preloga pomoći u nabavci radnih bilježnica za novu školsku godinu.

Tako će se svim roditeljima osnovnoškolaca isplatiti po 250 kuna dok će se roditeljima srednjoškolaca isplatiti 350 kuna. Roditelji osnovnoškolaca iz Osnovne škole Prelog i Draškovec svoje podatke trebaju predati u školi. Roditelji učenika Srednje škole Prelog s područja Grada Preloga trebaju svoje podatke (ispunjen zahtjev i broj tekućeg računa) donijeti u Upravu Grada Preloga. Roditelji srednjoškolaca s područja Grada Preloga, a koji pohađaju srednju školu van Grada Preloga, osim ispunjenog zahtjeva i broja tekućeg računa, trebaju predati i potvrdu o polazniku škole.

Zahtjev za srednjoškolce se nalazi u prilogu ove obavijesti, a također se može i podići  u Upravi Grada Preloga. Ovi se podaci mogu poslati mailom na [email protected] ili donijeti u Upravu Grada Preloga, na adresi Glavna 35, Prelog. Grad Prelog nastavlja i praksu financiranja udžbenika učenicima srednjih škola koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Grada Preloga, radnih bilježnica i školskog pribora za učenike s teškoćama u razvoju te bilježnice i školskog pribora za učenike iz jedno roditeljskih obitelji.

Sukladno tome donijete su: Odluka o sufinanciranju cijene školskih udžbenika za školsku godinu 2021./2022. za učenike srednjih škola socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Preloga, koji članovi kućanstva nisu korisnici zajamčene minimalne naknade, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi, Odluka o sufinanciranju cijene drugih obrazovnih materijala za učenika s teškoćama u razvoju te Odluka o sufinanciranju cijene drugih obrazovnih materijala za učenike iz jednoroditeljskih obitelji.

Školski udžbenici će se sufinancirati učenicima, članovima socijalno ugroženih obitelji, čiji mjesečni prihod po članu kućanstva iznosi do 1.200,00 kn. Pozivaju se roditelji da podnesu zahtjev i potrebnu dokumentaciju do 15. rujna 2021. godine.

Sve obrasce i informacije možete pronaći na OVOJ POVEZNICI.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE