FOTO: 20 godina preloške Srednje škole

Svečanom akademijom u preloškom Domu kulture tamošnja Srednja škola proslavila je 20. rođendan. Uz djelatnike, učenike i roditelje, proslavi su se odazvali i brojni gosti a među njima i ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, biskup Varaždinske biskupije monsinjor Josip Mrzljak, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima župana Sandrom Herman i Josipom Grivecom, bio je tu i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, preloški župnik i donjomeđimurski dekan prečasni Antun Hoblaj, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Blaženka Novak, počasni građanin grada Preloga Marijan Ramuščak, ravnatelji srednjih škola, članovi školskog odbora Srednje škole Prelog te brojni drugi uvaženi gosti.

Nakon pozdravnog uvoda, prikazan je kraći videouradak kojim su obuhvaćeni samo najvažniji događaji u proteklih dvadeset godina, od brojnih uspjeha i projekata do različitih oblika suradnje s užom i širom zajednicom.

-Želim naglasiti da smo škola koja od samih početaka uspješno osluškuje tržište rada. Stalo nam je do uspješnog zaposlenja svih naših učenika, nakon završenog školovanja učenicima omogućavamo stjecanje dodatnih vještina kroz već spomenute mobilnosti i radom putem učeničkog servisa u suradnji s lokalnim poduzetnicima. Također donosimo strategije i planove za uvođenje novih programa kako bismo se još bolje prilagodili tržištu rada. Danas s nostalgijom govorim o nekim smjerovima koje smo upisivali 1998. godine, no cilj nam je i dužnost prilagoditi se novim potrebama i modelima ljudskog djelovanja, rekao je između ostaloga, domaćin Tomislav Gregur, ravnatelj škole.

Iskrene čestitke i Božji blagoslov uputio je i biskup Josip Mrzljak, a samog procesa osnivanja ove škole prisjetio se i preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Župan, Matija Posavec govorio pak je o planovima Međimurske županije da SŠP postane centar izvrsnosti u ugostiteljsko-turističkom sektoru. Na samom kraju prisutnima se obratila i ministrica Blaženka Divjak koja je pohvalila uspješan rad Srednje škole Prelog te zahvalila na svakom osmijehu nastavnika, učenika i njihovih roditelja te na velikom entuzijazmu preloških nastavnika koji pokazuju izvanredne rezultate kao i njihovo uključivanje u kurikularnu reformu podržavajući nove oblike i metode rada aktivno sudjelujući u projektu „Škola za život“ naglasivši da je cijeli život zapravo škola.

Svečanost je potom prepuštena i samim učenicima koji su se predstavili kratkim kulturno-umjetničkim programom.

Ostavi komentar