Za Festival balona u Prelogu stiže čak 37.200 eura

Početkom godine, Turistička zajednica Grada Preloga prijavila je nekoliko projekata na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte iz Fonda za udružene turističke zajednice, te na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Početkom ovog tjedna stigle su dobre vijesti – Festival balona na vrući zrak, jedan od projekata, Fond za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent financirat će s čak 37.200 EUR, dok će isti Fond u projekt Sportovi na vodi Grada Preloga uložiti 9.305 EUR.

Fond za udružene turističke zajednice dodijelio je pak TZG Preloga i supotpisnicama sporazumnog udruživanja (Općina Sveta Marija, Općina Donja Dubrava, Općina Donji Vidovec) za projekt Razvoj outdoor turističke ponude na području „Dravskog blaga“ Faza I. ukupno 15.625 EUR.

Ostvarena sredstva, koja su premašila rekordni iznos sredstava iz fondova TZG Preloga iz 2023. godine, uložit će se u razvoj Preloga i područja Dravskog blaga kao poželjne turističke destinacije te razvoj turističkih proizvoda koji će motivirati posjetitelje na posjet Prelogu i okolici.

 

Izvor: Grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE