10.1 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Dragica Koštarić promovirana u izvrsnu savjetnicu u Srednjoj školi Prelog

Profesorica Dragica Koštarić iz Srednje škole Prelog početkom ove godine napredovala je u zvanje izvrstan savjetnik, među prvima u našoj županiji, odnosno u cijeloj državi. Profesorica Koštarić ima 30 godina ukupnog radnog staža, od toga je 24 godine ostvarila u radu sa učenicima u srednjoj školi kao nastavnik ekonomske grupe predmeta .

U razgovoru sa prof. Koštarić saznali smo da joj je ovo četvrto napredovanje u obrazovanju, prije je napredovala u mentora, 2006. godine, zatim 2011. godine u zvanje profesor savjetnik, a 2015. godine, ponovno ponovo je promovirana u zvanje savjetnik. Naime, prema novom Pravilniku o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim škola i učeničkim domovima, nastavnici koji imaju odgovarajuću razinu i vrstu obrazovanja te potrebne pedagoške kompetencije propisane zakonom, pod uvjetima propisanim ovim pravilnikom mogu napredovati u tri zvanja: mentor, savjetnik i izvrstan savjetnik.

Za napredovanje nastavnika prema Pravilniku vrednuje se stručno-pedagoški rad nastavnika prema kriterijima podijeljenim u kategorije: organizacija i provedba natjecanja, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima. Projekti, unaprjeđenje rada škole i sustava obrazovanja. Spomenimo i to da u samom postupku napredovanja sudjeluju matična škola, Agencija za strukovno obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Povjerenstvo za napredovanje i Stručno povjerenstvo.

– U svom nastavničkom radu zalažem se za razvijanje komunikacijskih vještina, za što je moguće više praktične nastave, dodala je prof. Koštarić. Nastojim nastavu što više individualizirati, te se trudim razviti pozitivan stav prema stečenom znanju i njegovoj primjeni u gospodarstvu pri čemu mi zasigurno prijašnje iskustvo rada u računovodstvu omogućuje da sa učenicima lakše povežem teoriju i praksu. (foto:mnovine, Studio Vipro)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE