Potpisan ugovor za prvu fazu opremanja Spomen doma rudarstva

Foto: GMS
Foto: GMS

Grad Mursko Središće godine 2018. otkupio je separator ugljena u kojem je postojeća zbirka kojom se pokušalo interpretirati rudarstvo na području Grada.

Dijelovi postojeće zbirke koji su vezani baš uz rudarstvo će ostati u prostoru separatora, dok će dio zbirke koji prikazuje svakodnevni život rudara preseliti u etno kuću „Rudarova hiža“.

Spomen dom je apliciran na prekogranični projekt Energy tour, koji je prošle godine odobren i krenuo u provođenje. Kroz taj se projekt osiguralo 112.000,00 eura za uređenje interijera multimedijalnom opremom, vitrinama, informativnim panoima i sličnom muzejskom opremom.

To nije završetak ulaganja jer je Grad i ove godine radove na intereptacijskom centru prijavio na Ministarstvo kulture.

Prije same instalacije opreme, potrebno je izvršiti i radove na podnim i stropnim konstrukcijama i elektroinstalacijama.

Raspisana je jednostavna nabava za radove rekonstrukcije stropne konstrukcije, te su po završetku jednostavne nabave ugovor potpisali gradonačelnik Dražen Srpak i Igor Tekeli, direktor tvrtke Tekeli projekt inženjering d.o.o.

Vrijednost radova na rekonstrukciji stropne konstrukcije iznosi 266.618,75 kuna, stoji u priopćenju Grada Mursko Središće.

Ostavi komentar