Novo dječje igralište u Murskom Središću

Uz Rudarsku etno kuću, izgradit će se dječje igralište

Uređenje Rudarske etno kuće, koja prikazuje svakodnevni život rudara i nadopunjava se na turističku interpretaciju industrijske baštine grada, aplicirano je natječaj LAG-a Međimurski doli i bregi, no zbog nedovoljnog broja bodova projekt nije bio odobreni. Sredstvima iz proračuna Grada ugraditi će se nova vanjska stolarija i završiti kompletni projekt uređenja i opremanja rudarske etno kuće.

Na ponovljeni natječaj LAG-a, Grad Mursko Središće aplicirat će projekt Javno dječje igralište koje će biti smješteno uz rudarsku etno kuću. Cilj je da se novi turistički proizvod nadopuni s novim atraktivnim sadržajima prilagođenima za djecu; metalna ljuljačka za djecu u invalidskim kolicima, dva tobogana, ljuljačka košara, ljuljačka za malu djecu sa zaštitom, dječji vlak s dva vagona, dječja kućica, tunel za provlačenje, dvije njihalice.

Novo dječje igralište postavit će se na već postojećem košarkaškom i malonogometnom igralištu uz rudarsku etno kuću, a za navedeno košarkaško i malonogometno igralište pronaći će se nova lokacija i tamo će se postaviti sportska oprema kako bi se djeci omogućili momčadski sportovi, javljaju iz Grada Mursko Središće. 

Ostavi komentar