22.8 C
Čakovec
Četvrtak, 23 ožujka, 2023

Mursko Središće: Spremni za sanaciju prometnica u slučaju kiše

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo:

Gradonačelnik Dražen Srpak sazvao je sastanak na temu sanacije raskopanih cesta zbog projekta aglomeracije, a koje još nisu asfaltirane

Projekt aglomeracije već više od dvije godine izaziva probleme za stanovništvo koje živi na njegovom obuhvatu, a naročito su problemi izraženi u vremenu velikih suša zbog podizanja velike prašine, a isto tako i kod velikih kiša jer nastaju mnogobrojne udarne rupe i lokve vode. Sanacija udarnih rupa i zasipavanje je moguće tek nakon što kiše prestanu, a voda se povuče jer u protivnom nema nikakvog efekta.

Na tu temu je gradonačelnik danas na sastanak pozvao predsjednike Mjesnih odbora Hlapičina i Peklenica, komunalnog redara i djelatnike iz komunalnog odjela te predstavnika izvođača, tvrtke Tegra. Obzirom što su najavljene veće oborine kroz vikend, naloženo je komunalnom redarstvu te predsjednicima Mjesnih odbora spomenutih naselja da se situacija prati te kad oborine prestanu se pristupi sanaciji prometnica. Od tvrtke Tegra gradonačelnik je zatražio da osigura dežurnu ekipu koja će ako to vremenske prilike dopuste i ako bude potrebe, sanirati prometnice. 

Predstavnica tvrtke Tegra izvijestila je također da u ponedjeljak, 22. kolovoza počinju pripreme za asfaltiranje ulica u Hlapičini, najprije svakako je na redu županijska prometnica i dalje redom sve ostale nerazvrstane ceste. Kroz naselje Peklenica županijska cesta je već prije presvučena grubim slojem asfalta te su tamo problemi nešto manji, a također će se uskoro započeti sa pripremom svih ostalih nerazvrstanih cesta za asfaltiranje tako da se očekuje da u idućim mjesecima stanje bude u oba naselja dovedeno u prvobitno normalno stanje. 

Stanovnici koji tu žive mole se za još malo strpljenja. Na sastanak su također bili pozvani zapovjednik DVD-a Mursko Središće, Rajko Bogdan i predsjednik Vatrogasne zajednice područja Grada Mursko Središće Marko Strojko također zbog najavljenih jačih kiša te ih je gradonačelnik zamolio da se pregledaju razni propusti oborinske odvodnje, odvodni kanali te da se u slučaju mogućih neželjenih događaja na vrijeme reagira u cilju njihovog otklanjanja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,050FanoviLajkaj
618SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE