Mursko Središće: Goste iz Opatije domaćini počastili krasnim koncertom

Gradski puhački orkestar Mursko Središće koncert1

Grad Mursko Središće poslalo je priopćenje za medije o zanimljivom koncertu u njihovom gradu.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

U nedjelju, 3. lipnja, s početkom u 17 sati u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće održani je nastup Gradskog puhačkog orkestra Mursko Središće i folklorne sekcije KerkaTancegyüttes iz Lentija.

Prošloga vikenda Mješoviti pjevački zbor Župe Marije Kraljice i svetog Ladislava iz Murskog Središća sudjelovao je na manifestaciji „Zborski dani u Opatiji“. U znak zahvale i uvažavanja Grad Mursko Središće te zbor Župe Marije Kraljice i svetog Ladislava srdačno je uzvratio gostoprimstvo u najsjevernijem gradu Republike Hrvatske.

Mješovitom pjevačkom zboru DVD-a Opatija te svim građanima koji su prisustvovali prekrasnom nedjeljnom programu obratio se gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Gradonačelnik je svima zaželio dobrodošlicu uz zvukove hrvatskog glazbenog izričaja te je u znak zahvale na gostoprimstvu podijelio poklone uvaženim gostima.

Prije samog nastupa obratila se voditeljica Mješovitog crkvenog zbora Župe Marije Kraljice i svetog Ladislava iz Murskog Središća koja je s osmijehom na licu uputila riječi prisutnima da je ponosna što se ostvarila takva vrhunska suradnja između kontinentalnog i kvarneskog djela Hrvatske.

Gradski puhački orkestar Mursko Središće vođen čvrstom i znalačkom rukom voditelja Petra Novaka dokazali su kako se samo upornim i predanim radom dolazi do izvrsnih rezultata. Programom od 20-ak minuta Gradski puhački orkestar uveo je sve prisutne u vrhunac nastupa koji je slijedio nastupom folklorne sekcije KerkaTancegyüttes iz Lentija.

Folklorna sekcija iz Lentija dragi su gosti Grada Mursko Središće te se s ponosom mogu pohvaliti kako se, već duži niz godina njeguje tradicija sa susjednim zemljama. Kulturna udruga Kerka osnovana je s ciljem popularizacije narodnog plesa, obrazovanja među mladima, upoznavanja s tradicijom mađarskog narodnog plesa, razvijanje narodne plesne kulture i jačanje zajednice mladih kroz kulturne programe.

Publika je uz mnoštvo ovacija velikim pljeskom zahvalila folklornoj sekciji na odličnoj izvedbi. Po završetku samoga programa u Centru za kulturu „Rudar“ i prostorijama Župnog dvora u večernjim satima uslijedio je domjenak i ugodno druženje.

Foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar