Kulturno-glazbeni festival u Lentiju: Prvi dan izložba rukotvorina članova Udruge udomitelja djece Međimurja

Foto: GMS

Danas je svečano otvoren kulturno glazbeni festival u Lentiju koji se održava u sklopu prekograničnog projekta Cross cultural Tool-Kit.

Lenti i Mursko Središće partneri su u projektu, pa su festival otvorili gradonačelnici, László Horváth i Dražen Srpak. Mursko Središće se prvog dana predstavilo izložbom rukotvorina koje izrađuju članovi Udruge udomitelja djece Međimurja. U ime udruge, u Lentiju je bila predsjednica udruge i Ponos Hrvatske, Marina Hoblaj. Uslijedili su nastupi glazbenih sastava. Festival se održava i sutra, a nastupit će i hrvatski bendovi Scifidelity Orchestra i Ivana Galić i grupa SoulBeat. Na sajmu domaćih proizvoda naći će se ljuti umaci i ostale delicije međimurskog proizvođača Kristoš. Sam festival možete uživo popratiti i na Facebook stranici grada Lentija https://www.facebook.com/lentiponthu.

U planu je i zajedničko održavanje Martinja, a kao što je i gradonačelnik Dražen Srpak u svom govoru istaknuo, kroz ovaj projekt prijateljstvo i suradnja dva grada će samo rasti, kao i povezanost stanovništva. (GMS)

Foto: GMS

Ostavi komentar