KORONAVIRUS I SPORT: Međimurske nogometne lige ovaj vikend igraju se normalno, u Murskom Središću Rudar protiv lidera 3. HNL bez gledatelja

Epidemija koronavirusa remeti i brojne sportske događaje, od kojih su u svijetu mnogi odgođeni ili ako se još igraju uglavnom su bez gledatelja. Tek u područjima nekih zemalja u kojima nije zabilježena ova zdravstvena pošast, koja prijeti potpunom obustavom normalnog života i navika, utakmice se igraju i dalje uz pune stadione. Kako dugo će to još biti, odnosno što će se dogoditi u slučaju prekida nogometnih, košarkaških i drugih prvenstava, ostaje za vidjeti.

Kakva je situacija u Međimurju? Zbog slabe komunikacije nove informacije se teško probijaju u javnost, jedino se oglasio Međimurski nogometni savez.

– S obzirom da je aktualna situacija oko korone virusa donijeta je odluka da se ovaj vikend sve utakmice kojima rukovodi Međimurski nogometni savez odigraju normalno sa gledateljima, a dalje će se pratiti situacija u Međimurskoj županiji. Proteklih dana iz kancelarije saveza putem e-maila proslijeđene su sve obavijesti pristigle u savez od HNS-a i Stožera civilne zaštite Međimurske županije gdje se navodi da klubovi domaćini nogometnih utakmica dužni osigurati najviše higijenske standarde. Imenovana je Zdravstvena komisija MNS u kojoj su predsjednik Mario Vinko, tajnik Sven Pal i članovi, Dragana Marušić, Ana Trstenjak, Marko Labaš, Matija Mavric i Igor Momčilović, objavio je MNS.

I utakmice 4. nogometne lige Čakovec-Varaždin ovog vikenda trebale bi se igrati normalno i navijači će prema sadašnjem stanju stvari moći navijati za svoju ekipu, bez obzira što je zdravstvena situacija u Varaždinskoj županiji narušena, zbog nekoliko osoba koje je bilo pozitivno na koronavirus.

U subotu se igra i vrlo zanimljiva utakmica 3. HNL Sjever u kojoj u Murskom Središću gostuje lider Mladost iz Ždralova. Međutim, zbog donesene odluke HNS-a da se sve utakmice koje su pod ingerencijom nacionalnog saveza do 31. ožujka igraju bez gledatelja, iz NK Rudara obavijestili su sve svoje navijače i gledatelje da poštuju ovu mjeru, koja je u interesu svih.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE