Srce kao Everest: Uzbudljivo putopisno predavanje i topla humanitarna priča u CZK Rudar

U nastavku možete pročitati priopćenje Grada Mursko Središće.

U Centru za kulturu „Rudar“ u sklopu tribine „Spameten petek“ koja je rezervirana za predavanja, stručna izlaganja i slične oblike druženja, uzbudljivo putopisno predavanje održao je jedan od najboljih hrvatskih alpinista, Mario Celinić. Brojnoj publici je predstavio svoj lov na sedam vrhova, od koja mu fale još dva, a najveći je dio izlaganja posvetio usponu na najveći vrh svijeta – Mount Everest. Predavanje je ujedno bilo humanitarnog karaktera i skupljao se prilog za planinarsko – edukativni izlet u kojem bi članovi PD Bundek u planinarsku avanturu vodili djecu iz Udruge udomitelja djece Međimurja.

U humanitarnu akciju uključio se i Grad Mursko Središće, koji je odlukom gradonačelnika Dražena Srpaka na posljednjem Stručnom kolegiju osigurao sredstva za troškove prijevoza autobusom za planinare i djecu koja će biti vođena u svoju prvu avanturu. U ime gradonačelnika, Odluku je uručio ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“ Zoran Turk. Uz prigodan poklon i monografiju Murskog Središća zahvalio je Mariu na gostovanju, a Sonji Vršić na inicijativi.

S uzbudljivim planinarskim avanturama možete se svakog petka u 19.00 sati u Centru za kulturu „Rudar“ besplatno družiti s Bundekima sve do 8. travnja, kada završava njihov ovogodišnji ciklus predavanja, a zimski će mjeseci biti rezervirani za njihove avanture i sljedeće godine.

Ostavi komentar