Grad Mursko Središće želi biti grad bez rada trgovina nedjeljom i blagdanom

rad trgovina nedjeljom
Milorad Pilipović HSU dao je inicijativu da Mursko Središće bude grad bez rada trgovina nedjeljom i blagdanom koju je Gradsko vijeće prihvatilo.

Na inicijativu vijećnika Milorada Pilipovića (HSU), grad Mursko Središće mogao bi postati prvi grad bez rada trgovina nedjeljom i blagdanom. -Generacije su odrasle na jučerašnjem kruhu i svi smo zdravi, kazao je Pilipović. Ako već govorimo o demografiji i obitelji zašto Mursko Središće ne bi bio grad bez rada nedjeljom i trgovinom.U obližnjoj Austriji trgovine nedjeljom ne rade i nema problema.

Gradonačelnik Srpak podržao je njegovo razmišljanje, zatražio vijećnike da daju podršku toj inicijativi kao zaključak Gradskog vijeća koje će ga ovlastiti da razgovara s trgovačkim kućama o tome. Predložit će im se da se izmjenjuju u dežurstvima tako da kupcima ipak ostane mogućnost nabave i nedjeljom. Grad nema nikakve ovlasti nad reguliranjem radnog vremena trgovina, jer im zakon omogućuje rad nedjeljom i blagdanima, ali vrijeme je da se počne o tome razgovarati, kazao je Srpak.

 

Trgovine sve teže pronalaze radnu snagu, a dio razloga sigurno leži i u radnom vremenu trgovina koje rade nedjeljom i blagdanima, što pretežno ženskoj radnoj snazi ne daje predah ni tada. Vidjet ćemo kako će trgovci reagirati na tu inicijativu za koju je Gradsko vijeće jednoglasno ovlastilo gradonačelnika Srpaka da ih pozove na sastanak i izloži im tu inicijativu.

 

Ostavi komentar