Grad Mursko Središće zaprima zahtjeve za štetu od mraza

mraz orasi
Mraz oštetio i orahe

Grad Mursko Središće obaviještava građane čija se poljoprivredna zemljišta nalaze na području Grada Mursko Središće, u naseljima Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Štrukovec i Hlapičina da Grad Mursko Središće s danom 2. svibnjom (utorak) počinje sa zaprimanjem zahtjeva za štetu od mraza.

Zahtjevi za dodjelu pomoći za ublažavanje posljedica od elementarne nepogode – mraza koji je bio 21.04. i 22.04.2017. godine, zaprimat će se od 02.05. (utorak) do 12.05.2017. (petak).

Zahtjev mogu podnjeti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i pravne osobe, kao i fizičke osobe za voćnjake i rasadnike, a ne podnose se zahtjevi za voćke i kulture na okućnicama.

Zahtjevi se neće zaprimiti nakon navedenog roka, a naknadne reklamacije ili izmjene se ne uvažavaju. Podnositelji zahtjeva dužni su priložiti preslike upisnika podataka iz ARKODA.

Već smo pisali da je mraz nanio znatnu štetu diljem Međimurja.

>> Ima dosta elemenata za proglašenje elementarne nepogode od mraza!

Župan Međimurske županije Matija Posavec je 27. travnja proglasio elementarnu nepogodu od mraza za Mursko Središće, Prelog te općine Belica, Dekanovec, Domašinec, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Goričan, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Nedelišće, Podturen, Pribislavec, Selnica, Strahoninec, Sveta Marija, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martina na Muri, Šenkovec, Štrigova i Vratišinec. Sve zbog mraza 21. i 22. travnja.

Nije mraz pogodio samo Međimurje. Župan Varaždinske županije Predrag Štromar je danas proglasio elementarnu nepogodu od mraza na području gradova Novi Marof i Lepoglava te općina Bednja, Klenovnik, Cestica, Vinica, Petrijanec, Maruševec, Breznica, Veliki Bukovec i Mali Bukovec. Od kasnog mraza u spomenutim gradovima i općinama zabilježene su velike štete na višegodišnjim nasadima, posebice na vinogradima i voćnjacima.

Ostavi komentar