Grad Mursko Središće i OPG-ovi imali se čime pokazati na sajmu u austrijskom Bad Radkersburgu

Sajam Mursko Središće Bad Radkersburg1

Grad Mursko Središće i OPG-ovi s njegovog područja predstavili su se na sajmu u Bad Radkersburgu.

Priopćenje o ovome je poslalo Grad Mursko Središće, a mi ga prenosimo u cijelosti.

Grad Mursko Središće najsjeverniji je hrvatski grad poznati po rudarstvu, naftaštvu i rijeci Muri. Rijeka Mura povezuje Mursko Središće sa Slovenijom i Austrijom. Tako je djelomično i povezala grad Mursko Središće i Bad Radkersburg te su Grad, Turistička zajednica grada Mursko Središće i OPG-ovi s područja grada i okolice 28. listopada 2018. godine sudjelovali na Sajmu regija u Bad Radkersburgu (Austrija) te tamo predstavili svoju povijest i proizvode.

Grad rudara predstavljali su: Društvo žena Mursko Središće koje su ispekle tradicionalne međimurske kolače, gđa. Bosiljka domaće mlince, OPG Medvar predstavili su se sa svojim bučinim uljima i orašastim plodovima, Pčelarstvo Vinko s ukusnim medom, „Izidina škrinjica“ – Milena Petković s ručno rađenim nakitom i slikama, OPG Škvorc iz susjedne općine Vratišinec s rakijama i čili papričicama dok je Gordan Horvat, predstavnik vinarije Sibon, prezentirao svoje pjenušce.

Atmosferu na Sajmu regija dodatno su podigle i zagrijale međimurske pjesme u izvedbi Mirka Švende – Žige dok mu je pratnja bio svestrani Slavko Bregović.
Sajam regija posjetio je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je kušao ukusne proizvode naših poduzetnika te im je dao pohvale i punu podršku.

Organizatori i domaćini Sajma regija u Bad Radkersburgu srdačno su se zahvalili na dolasku i odličnoj atmosferi i druženju te su naveli kako se nadaju da ćemo posjetiti njihov Sajam i iduće godine.

Foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar