Danijela Sabo voditeljica Crkvenog zbora župe Marije Kraljice i sv. Ladislava

Pomalo rijetko crkveni zborovi dobivaju visoka svjetovna priznanja kao što je crkveni zbor župe Mursko Središće dobio Povelju Lapornik u povodu Dana grada. Nakon što je Povelju u ime zbora primila njihova voditeljica Danijela Sabo koju svi zovu Danica zamolili smo je za mali razgovor povodom toga.

– Jeste li iznenađeni Poveljom?

– Pomalo sam iznenađena, ali znam da gradonačelnik jako dobro prati rad našeg crkvenog zbora, podržava nas, uvijek je prisutan, ali nadati se nekoj nagradi je nešto drugo, premda je u gradu bilo sluha za nas. Uvijek smo bili jednakopravni KUD-u Mura i drugim udrugama.

– Kako dugo djeluje zbor i kako dugo ga Vi vodite?

– Naš zbor djeluje 30 godina i od samog početka vodim zbor i sviram crkvene orgulje. U početku sam imala pomagače, a nakon toga sam se osamostalila u tome. Volim taj posao i lijepo mi je.

– Kako ste se okupili sjećate se tih početaka?

– U početku je bilo teško, ali kako sam od djetinjstva vezana za crkvu u koju sam od malena odlazila s roditeljima, nekako me to nosilo. Kad sam završila srednju školu majka mi je predložila da probam svirati i malo po malo prošlo je trideset godina kako sam se prihvatila tog poslanstva.

Ostavi komentar