Živi zid: Građani se žale na nesnosnu buku kod „Vajde“- zašto nitko ne reagira?

Vajda
Vajda

Posljednjih dana više građana Čakovca se obratilo Živome zidu radi nesnosne buke koju proizvode šleperi sa svinjama koji dolaze u tvornicu „Vajda“.

Iz Živog zida o ovome su poslali priopćenje za medije, a mi ga prenosimo.

Posljednjih dana više građana Čakovca se obratilo Živome zidu radi nesnosne buke koju proizvode šleperi sa svinjama koji dolaze u tvornicu „Vajda“. Prema pritužbama pogoni „Vajde“ se proširuju, a šleperi voze danonoćno.

Buka je nesnosna i ometa san stanovnika u krugu većem od 300 metara od tvornice, a često se širi i neizdržljivi smrad. Građani su se više puta žalili upravi „Vajde“, gradu Čakovcu i nadležnim službama, svi su obećavali riješiti problem, ali nitko ništa konkretno nije poduzeo unatrag godinu dana i više.

Aktivisti Živoga zida posjetili su stanare okolnih kuća u večernjim satima i osobno se uvjerili da je buka izrazito velika. Sve su i snimili, pa ovim putem pozivaju sve odgovorne da se i oni uvjere u stvarno stanje. Uza svo poštovanje prema tradiciji „Vajde“ i drugih tvrtki, u Živome zidu smatraju da bi grad Čakovec morao brinuti prvenstveno za građane, a tek onda za interese kapitala.

Ostavi komentar