Vijećnik Predrag Kočila: Tko ne govori istinu? Kovač ili Čehok i Jakšić?

Predrag Kočila
Predrag Kočila
Nezavisni vijećnik Grada Čakovca, Predrag Kočila poslao je priopćenje vezano uz izjave  gradonačelnika Čakovca Kovač Stjepana dane na Zboru mještana Totovca koje u cijelosti donosimo u nastavku:
“Osim pripreme novog polja, Grad Čakovec je u ozbiljnim razgovorima s gradovima Varaždinom i Koprivnicom te švicarskim partnerima, kako bi se na varaždinskom području izgradila spalionica, koja bi zbrinjavala otpad i s našeg područja.”
U samoj izjavi ne bi ništa bilo sporno da se prema pisanju lista “Glas Podravine i Prigorja” kontradiktorno na izjavu nisu očitovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, te gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Obojica su izjavili kako o dogovorima gradova i švicarskog partnera ne znaju ništa, te kako baš niti jedan sastanak nije održan na tu temu, pa ne znaju otkud informacije da je to tako ozbiljna stvar. Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok je otklonio bilo kakvu mogućnost da se na varaždinskom području gradi spalionica otpada”.
Obzirom da se radi o jednoj od najaktualnijih tema ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u cijelom svijetu, a to je zbrinjavanje otpada, ovakve kontradiktorne informacije trojice gradonačelnika glede zbrinjavanja otpada, izazivaju oprečne i zbunjujuće reakcije zainteresirane javnosti.
U cilju istinitog i objektivnog obavještavanja, a napose u interesu mještana naselja Totovec u kojem je smješteno odlagalište otpada, kao gradski vijećnik tražim od gradonačelnika Čakovca javno očitovanje u svezi navedenog.

Ostavi komentar