Od 1. ožujka počinje popuštanje mjera za ugostitelje i sportaše. Kako je najavljeno na sjednici Vlade, od 1. ožujka se otvaraju terase ugostiteljskih objekata, te će se omogućiti treninzi u zatvorenom.
Čakovečki ugostitelj Boris Bistrović rekao je kako je put prema prema normalizaciji života, “popločen” otvaranjem terasa.
– Neizvjesnost otvaranja napokon je prelomljena i mi ugostitelji i naši djelatnici jedva smo dočekali trenutak sramežljivog početka rada na vanjskim terasama nakon više od tri mjeseca zabrane rada. Nadamo se dobrim epidemiološkim uvjetima koji će omogućiti daljnje popuštanje mjera i u konačnici otvaranje i unutrašnjosti lokala. Za sve nas u sektoru ugostiteljstva sad tek predstoji bitka za preživljavanje u mogućim okvirima rada. Vjerujem da je uz procjepljivanje i dostignutu prokuženost moguće očekivati potpunu normalizaciju rada do početka ljeta, kazao je čakovečki ugostitelj.