Tko od pet izazivača ima više šanse za gradonačelnika Čakovca od Stjepana Kovača?

Čakovec je do sada bio neosvojiva utvrda SDP-a i ma tko se kandidirao mogao je računati na lijevo orijentirane birače na području tog grada. Međutim u SDP-u je zadnjih godina bilo puno trvenja, a Stjepan Kovač i nije klasični socijaldemokrat, pogotovo ne onog kova kakve vole lijevo orijentirani birači. Ovi izbori bit će ozbiljni test za njega, jer ima pet izazivača koji misle da mogu bolje voditi Grad Čakovec.

Tomislav Marković kandidat je HDZ-a. Ljerka Cividini kandidatkinja je Nezavisne liste Matije Posavca. Darko Zver kandidat je stranke  Fokus. Srećko Krištofić kandidat je Domovinskog pokreta, a Mario Maruševac je kandidat Slobodne Hrvatske.  

Najupečatljivije je izazivačku rukavicu aktualnom gradonačelniku bacio Darko Zver svojim sloganom Zver od čoveka, čime je na odličan način skrenuo pozornost na sebe. U politici pogotov na početku prepoznatljivost je iznimno bitna.

Aktualni gradonačelnik Stjepan Kovač ne mora raditi na svojoj prepoznatljivosti, jer ona nije upitna. Ono što njega treba brinuti je kako uvjeriti birače da mu ponovno daju mandat, jer je očigledno da dio biračkog tijela nije zadovoljno stanjem u Čakovcu što je rezultiralo, poplavom protukandidata šireg političkog spektra.

Ljerka Cividini da uspije, bila bi druga gradonačelnica u povijesti Čakovca, nakon prve Marije Ružić. Njoj je uspjelo biti upečatljiva figura, premda uopće nije igrala na svoju žensku stranu. Čvrsto je držala financije u rukama i u teškim okolnostima izgradila gradske bazene, jedan vrtić i jednu osnovnu školu. Je li Ljerka Cividini dovoljno jaka da nadmaši svoje protukandidate?

Tomislav Marković ima najteži zadatak, pridobiti Čakovec da se okrene HDZ-u. Toj stranki je uspjelo naći dokazane kandidate po volji birača u Murskom Središću i Prelogu, ali do sada to nisu uspjeli u Čakovcu. Ovdje je uspjeh i hrabrost izložiti se kandidaturi. 

Srećko Krištofić i Mario Maruševac dolaze iz opcija koja do sada u Čakovcu nisu imale značajniju bazu, ali će biračko tijelo u nedjelju pokazati da li se raspoloženje birača mijenja.

U Čakovcu osim toga treba voditi računa da se ne radi samo o biračkom tijelu u samom Čakovcu već i u 13 pripadajućih naselja. 

Više o kandidatu Darku Zver pročitajte OVDJE.

Više o kandidatu Stjepanu Kovaču pročitajte OVDJE.

Više o kandidatu Tomislavu Markoviću pročitajte OVDJE.

Više o kandidatkinji Ljerki Cividini pročitajte OVDJE.

Više o kandidatu Mariju Maruševcu pročitajte OVDJE.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

U Prelogu igrajte odbojku na pijesku

Nove lopte za nogometne klubove

Liklin pojačao Radnik