Subotnja gimnastika: Roditelji zadovoljni projektom Športko

Športko gimnastika
Gimnastika na Športku

Drugu subotu zaredom, 7. travnja, dvorana 1. osnovne škole u Čakovcu bila je mjesto održavanja Športko sportske subote.

Nakon tenisa i atletika, u projektu kojeg je osmislila i provodi ga Udruga za šport djecu i mladeži na redu je bila gimnastika. Stotinjak predškolaca okušalo se u gimnastičkom četveroboju. Pod budnom paskom trenera, koji su mahom ili profesori tjelesne i zdravstvene kulture ili studenti kineziologije, pravili su kolut naprijed i nazad, hodati po gredi i visjeti na ručama.

Kako je objasnila tajnca Udruge za šport djecu i mladeži Tea Kolarić u sedam sportskih subota obavezno su uključeni i bazični sportovi: atletika, gimnastika i plivanje.

– Ti sportovi su odlična baza za kasniji sportski razvoj djeteta. Naš cilj je animirati i uključiti što veći broj djece vrtićkog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti – poručila je.

S cijelim projektom i idejom uključivanja predškolaca u sportske aktivnosti slažu se i Matija i Andrina Horvat čiji sin Rino je redoviti sudionik ovogodišnjeg serijala Športko.

– Naš sin jedva čeka da dođe na Športko subotu. Doslovce kod kuće brojimo dane kada će doći subota i Športko, a to je najbolja potvrda koliko serijal djeci – izjavila je Adrina. Na nju se nadovezao i Matija koji je istaknuo trenere pohvalivši njihov nesebični rad.

Uz Matiju i Adrinu među brojnim zadovoljnim roditeljima je i Martina Đurkin. Majka Ivana smatra kako je sve odlično organizirano, da se puno pažnje posvećuje svakom djetetu te da će i nagodinu sigurno njezina obitelj biti dio Športko serijala.

Pokrovitelj Športka je Grad Čakovec, ali su potencijal projekta prepoznale i brojni drugi sponzori. Tako se gimnastičkom četveroboju danas pridužila i maskota Batko. U ovoj godini na rasporedu je još četiri sportskih subota.

Za tjedan dana, 14. travnja čakovečki mališani igrat će se s loptama na „Loptici skočici“. Dodavat će i ubacivati loptu u koš, šutirat nogom u gol i igrati se s balonima.

Ostavi komentar