Stolnotenisačica Sara Mikac nakon povratka iz Taipea potpisala ugovor s klubom Mladost

Sara Mikac na Univerzijadi u Taipeu
Sara Mikac na Univerzijadi u Taipeu

Sara Mikec stolnotenisačica iz Mihovljana doputovala je iz Taipea te nam prenijela svoje dojmove nakon drugog povratka iz Kine. Univerzijada je trajala od 19. do 30. kolovoza, dok  je stolnoteniski turnir trajao tjedan dana.

-Bilo je super i stvarno posebno iskustvo jer je organizacija bila na visokom nivou i sve je bilo vrhunski posloženo do najsitnijih detalja. Bilo je oko 5000 vrhunskih i profesionalnih sportaša, tako da je konkurencija bila jaka i nismo previše očekivali, iako smo tri tjedna prije imali pripreme u Zagrebu i Puli baš za Univerzijadu, rekla je Sara Mikec.

Stolnotenisači u Taipeu
Stolnotenisači u Taipeu

Na početku se trebalo priviknuti na veliku dvoranu puno gledatelja, a konkurencija je bila na svjetskoj razini pa su u ekipnom dijelu naše djevojke izgubile u grupi od Japana i SAD-a 3-0, ali zato pobjedile Šri Lanku 3-0 Obzirom da su bile treće u grupi nisu prošle u daljnje razigravanje. Nakon toga je slijedilo pojedinačno natjecanje gdje je Sara postigla zavidno 1. mjesto u grupi pobijedivši Estonku s 3-1 i Čileanku s 3-1 te ušla među 64 najboljih.

-Nakon dvije pobjede nisam mogla izbjeći meč s nekom Kineskinjom koje su vrhunske u stolnom tenisu, tako da sam izgubila od cure iz Singapura 4-0. Sve u svemu, trener i ja smo zadovoljni s postignutim rezultatom, poručuje Sara.

Stolnim tenisom se bavi od malena i to profesionalno od samih početaka. Ovo nije bio prvi odlazak u Aziju koja je središte stolnog tenisa. 2008. godine bila je u Kini na trening kampu s reprezentacijom gdje su trenirali s kineskim igračima i trenerima po njihovom programu.

-To je mi također bilo jedno veliko iskustvo jer su Kinezi dosta zatvoreni prema ostalim nacijama, tako da je bila velika prilika učiti od takvih profesionalaca, rekla je stolnotenisačica Sara.

Studira molekularnu biotehnologiju te ove godine upisuje 5. godinu, uz sve to uspijeva redovno trenirati i postizati vrhunske rezultate. Također, potpisala je ugovor za zagrebački klub Mladost gdje će igrati Superligu ove sezone. Sljedeći cilj su joj Europske sveučilišne igre u kojima će zasigurno postići vrlo dobre rezultate.

– Posebno zahvaljujem Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji koji su nam omogućili i djelomično financijski sponzorirali odlazak u Taipei koji nam predstavlja jedno neopisivo iskustvo, za kraj zahvaljuje Sara.

Ostavi komentar