Što muči građane Čakovca: Veliki problem zapuštena ulica dr. Ivana Novaka i zebra bez rasvjete kod pruge

Čitatelj Međimurskih novina javio se nizom komunalnim pitanja koja se tiču grada Čakovca. Primijetio je da ulica dr. Ivana Novaka u Čakovcu nema niti s jedne strane ulice nogostup, te noću nije osvijetljena. Njom svakodnevno prolaze učenici, te se boji da bi se mogla dogoditi nesreća. Čitatelj bi želio da se napravi osvijetljeni znak kod pješačkog prijelaza prema željezničkoj stanici, primjerice kakav je postavljen u Vukovarskoj ulici. Odgovor smo potražili kod zamjenika gradonačelnika Maria Medveda koji je istaknuo kako je Ulica dr. Ivana Novaka do unazad deset godina bila je državna cesta, te u pojas uz nju Grad Čakovec nije ulagao, odnosno mogao graditi pješačko-biciklističke staze. 

– Dio prometnice neposredno uz željezničku prugu,  te kompleks čakovečkog kolodvora u vlasništvu je Hrvatskih željeznica i to kao zaštitni koridor uz željezničku prugu. Na njemu nije bez suglasnosti vlasnika moguće uređivati pješačke,  biciklističke staze ili slično. U nekoliko smo navrata pokušali pronaći rješenje sa HŽ-om, kako bi se uredio južni dio te prometnice, predlagali razne varijante, no odgovor je uvijek bio negativan, rekao je Medved.

Što se tiče slabog osvjetljenja u ulici dr. Ivana Novaka, Medved je rekao kako je krajem prošle godine uređena rasvjeta uz objekt Starog Hrasta (sjeverna strana), a u planu je i obnova nogostupa s te strane ulice. 

– U zahvat će se krenuti nakon završetka obnove nadvožnjaka. Zahvaljujemo se na prijedlogu za osvjetljavanje pješačkog prelaza neposredno uz kladionicu „Vulkan“, učinit ćemo to još ove godine, kazao je.

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje od petka, 17. siječnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar