SANACIJA NADVOŽNJAKA: Planira se privremeni rotor između Buzovečke i Preloške ulice?

Promet nadvožnjakom ipak bi djelomično trebao krenuti sredinom prosinca, ako će vremenski uvjeti dopustiti završetak radova koji će to omogućiti – kazao je zamjenik gradonačelnika

Prometni kaos u Čakovcu, posebice u pojedinim dijelovima dana, tako se u par riječi može opisati stanje koje vlada od 25. rujna kada je za sav promet zatvoren čakovečki nadvožnjak, preko kojeg dnevno prolazi gotovo 26 tisuća automobila. 

Nadvožnjak u Kalničkoj ulici izgrađen je sredinom 70-tih godina, te u ovih 40 godina nikad nije temeljito obnavljan. Izgradnjom južne čakovečke obilaznice postao je glavni ulaz u središte grada. Od kada je u potpunosti zatvoren, u vrijeme dolaska i odlaska na posao, jutarnjim i popodnevnim satima, čakovečki promet postao je preopterećen. Konstantne dnevne gužve stvaraju nervozu vozačima. 

Postavljaju se i pitanja, zašto primjerice nije otvoren privremeni alternativni pravac između Ulice dr. Ivana Novaka i Kolodvorske, preko željezničkog prolaza, te zašto nema prometnog policajca koji bi promet regulirao, barem u vrijeme najvećih gužvi.

Odgovor smo potražili kod zamjenika gradonačelnika Maria Medveda koji je rekao kako je prometni redar postavljen na križanju Preloške i Ulice Tomaša Goričanca. U izradi je idejni projekt prema kojem se planira složiti privremeni rotor natom raskrižju. Kada, još nije definirano. Što se tiče privremenog vraćanja prometa na željeznički prijelaz kod srednjih škola, to nije realna opcija.

Ostatak razgovora pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja!

Ostavi komentar