Poziv vlasnicima poljoprivrednih zemljišta, Grad Čakovec priprema projekt komasacije

Rascjepkanost poljoprivrednog zemljišta, koje onemogućuje organizaciju racionalne i isplative poljoprivredne proizvodnje, jedan je od razloga nekonkurentnosti naših primarnih djelatnosti, ali i i posredno iseljavanja mladih iz ruralnih sredina te odumiranja naših sela.

Kako bi se ova varijabla, koja negativno utječe na brojne pokazatelje uspješnosti naše zemlje otklonila, ali i kako bi se riješili neki imovinsko pravni odnosi, povećala produktivnost, izgradila infrastruktura te podigla konkurentnost i ponuda proizvoda, Grad Čakovec odlučio je prijaviti na Javni poziv područje komasacije koje obuhvaća poljoprivredno zemljište na području katastarske općine Novo Selo Rok.

Komasacija će se provesti u okviru Javnog poziva za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. reformske mjere C1.5.R2 – Unapređenje sustava za restrukturiranje poljoprivrednog zemljišta i komasaciju.

Za provedbu je potrebna suglasnost većine vlasnika poljoprivrednog zemljišta, sudionika komasacije, i to najmanje 50%+1 vlasnik uz uvjet da imaju u vlasništvu najmanje 67% ukupne površine poljoprivrednog zemljišta s područja na kojem se planira komasacija, neovisno radi li se o državnom ili privatnom vlasništvu.

Iz Grada Čakovca pozivaju sve vlasnike da do petka, 26. studenoga 2021. godine potpišu ranije dobivene suglasnosti, a ukoliko imaju kakvih dodatnih pitanja ili suglasnost nisu primili, mogu se javiti u gradsku upravu, na broj telefona 040/314-937.

Ostavi komentar