OBITELJSKA PEKARA Toni Pek zbog spore sanacije nadvožnjaka mora otpuštati radnike

Prena i Kol Kući
Prena i Kol Kući

Nisu vozači jedini koji snose posljedice od 25. rujna kad je nadvožnjak u potpunosti zatvoren. Pekara Toni Pek koja se nalazi upravo kod nadvožnjaka ima veliku gospodarsku štetu. Dva puta su se žalili Gradu Čakovcu. Kako su napisali u svojoj pritužbi promet im je pao za 3500 kuna dnevno, što je od 80 do 100 tisuća kuna mjesečno. Pekara Toni pek na istom se mjestu nalazi već 30 godina, uredno rade, plaćaju sve obaveze, ali danas se nakon što je nadvožnjak zatvoren skoro tri mjeseca nemaju kome obratiti. 

– Jedva čekamo da se otvori nadvožnjak. Nadamo se da bude barem do Božića. Nemamo ništa od toga što čekamo. Tko će nama pokriti ovu veliku štetu samo zato jer smo se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme, rekao je vlasnik pekare Kol Kući. 

U petom mjesecu kad je bio samo jedan trak otvoren promet je počeo postepeno padati. Od sredine rujna kad je u potpunosti zatvoren, promet rapidno pada. Usporedili su promet u listopadu 2018. godine s ovom. Manjak je 81 tisuća kuna. 

– Kad je sve krenulo 20 posto je bio manji promet. Sad se promet srozao na ispod 50 posto. Imamo 13 radnika, prodavače, pekare i vozače. Doveli su nas do situacije da bi morali sve zatvoriti. Jednog smo već sad morali otpustiti, ogorčeno je ispričao Kol Kući, vlasnik pekare Toni pek.  Najviše ih je pogodilo, što su između ostalog, u Gradu odgovorili da one mušterije koje hoće će naći način da dođu do njihove pekare. 

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja!

Ostavi komentar