Ni u vrućem srpnju interes ne jenjava – završili kampovi iz tri sporta

Ljetni sportski kampovi Čakovec

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan”, koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec, kampovima iz nogometa, rukometa i košarke ušli su u srpanj.

Usprkos ljetnim vrućinama i odlascima na godišnje odmore, interes za kampove nije se smanjio.

Voditelj kampa iz ženskog rukometa kojeg provodi ŽRK Zrinski Goran Vuk izrazio je zadovoljstvo odazivom, interesom, ali i zalaganjem čakovečkih osnovnoškolki.

– Ima djevojaka s velikim rukometnim potencijalom i njih ćemo priključiti našem trenažnom procesu. No, i ostale su pokazale puno, ali prije svega sve su dobro zabavljale i sportski provodile ljetne školske praznike – rekao je Vuk.
Tradicionalno kamp iz nogometa organizira i Škola nogometa Sloga Čakovec čiji voditelj Tihomir Blažeka kaže da djeca iz Putjana, Pustakvca i Martana čine okosnicu polaznika, ali da je ove godine veći broj onih sudionika koji nisu iz Čakovca.

Po prvi put kamp iz košarke organizira Košarkaški klub Mladost iz Ivanovca. Novoizgrađena dvorana OŠ Ivanovec omogućila je organiziranje kampa iz košarke, a jezgru sudionika činili su upravo djevojčice i dječaci iz Ivanovca. Prijašnjih godina djeca iz Ivanovca i Štefanca nisu u tolikoj mjeri bili sudionici kampova, ali od ove godine njihov interes je porastao.

Za prvi kamp u Ivanovcu, voditelj Bruno Kovačić je rekao: “Produžilo smo našu klupsku sezonu, animirali smo djevojčice i dječake koji se još ne bave sport, povećali smo sadržaj bavljenja sportom tijekom ljeta. I nakon kampa mi nastavljamo sa svojim aktivnostima: vodimo djecu na logorovanje, na izlet na Ivanščicu, na gradske bazene i rafting na Dravu”.

Kampovi se nastavljaju već sljedećeg tjedna kada će na rasporedu još jednom biti čak tri kampa. Kamp iz odbojke na pijesku na čakovečkim bazenima kojeg provodi Klub odbojke na pijesku Čakovec, kamp iz karatea kojeg u dvorani čakovečke 1. osnovne škole provodi Karate klub Globus te po prvi put kamp iz squasha kojeg će u našoj jedinoj dvorani u Mihovljanu provoditi Squash klub Međimurje.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu.

Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Ostavi komentar