Mladi Čakovčanci oslikali veliki mural u prolazu iza stare Robne kuće

Tijekom nekoliko dana trajanja ovogodišnje manifestacije Dani Grada Čakovca, čakovečki mladi pripremali su lokaciju i oslikavali mural u prolazu iza stare Robne kuće u ulici Tome Masaryka.

Tko još nije vidio ovo umjetničko djelo i pravu odu veselju, razigranosti i pozitivi svom gradu, svakako mora provjeriti što su osmislile Sara Bene i Monika Šipuš.

Sve je počelo jednim e-mailom gradonačelnici s prijedlogom za pokretanje ulične umjetnosti u gradu Čakovcu. Od srca joj zahvaljujemo što nas je podržala i od početka vjerovala u našu ideju. Sara je skoro svakodnevno prolazila pokraj tog zida pa je točno znala mjesto koje predložiti, a Monika je imala ideju što naslikati. Čekali smo dane Grada kako bi prigodno posvetile taj mural našem Čakovcu, uz veliku pomoć malih i velikih sumještana“, objašnjavaju autorice.

Sam projekt trajao je tri dana, od pripreme zida do skiciranja i bojanja posljednjeg dana. Bojanje su Sara i Monika prepustile najmlađima, prolaznicima s roditeljima, koji su htjeli svatko na svoj način dati svoj doprinos. Od velike su pomoći bile i djevojke iz srednjih i osnovnih škola koje su vrijedno oslikavale gotovo cijeli dan.

Popis svih autora murala, nalazi se na vratima u sklopu samog djela, u obliku otiska ruke. (Luna, Vjeko, Rian, Noa, Ian, Leona, Lorena, Aleksa, Franka, Dora, Mihael, Vito, Petra, Eduard, Eni, Monika, Sara, Aleksandar, Dita, Valentina, Miha, Simon)

„Najviše nam u sjećanju ostaju svi komentari, pohvale i prijedlozi prolaznika, stanovnika Grada (većinom starijih) koji su prema izradi murala pokazali puno naklonosti. Zato se nadamo nastaviti ovaj projekt oslikavanja, kako bismo ulice grada učinile što ljepšima i vedrijima“, zaključile su i dodale kako će se potruditi ovaj pokret i entuzijazam zadržati u Čakovcu, planiranjem novih ideja s mnogobrojnim čakovečkim umjetnicima, a u dogovoru s čakovečkom gradonačelnicom Ljerkom Cividini koja je dolaskom tijekom trajanja te pri završetku projekta, dala podršku ovakvim akcijama.

Izvor: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE