Maturalni koncert Martine Roža u čakovečkoj Scheierici, događaj koji ne bi smjeli propustiti

Martina Roža iz Čakovca, učenica solo pjevanja, svoj je maturalni koncert već održala u Glazbenoj školi u Varaždinu, a domaća čakovečka publika imat će priliku uživati u njezinom pjevanju uz klavirsku pratnju profesora Danijela Ota danas, 27. lipnja u 20 sati u Scheierici.

Svoj glazbeni put i razvoj Martina je započela u Čakovečkim mališanima, nastavila kod profesorice Margarete Matišić, a završila u klasi mag. art. Blanke Tkalčić. Kada je riječ o dosadašnjim nastupima, izdvajamo dva nastupa u varaždinskoj katedrali u sklopu Varaždinskih baroknih večeri,zatim na Koncertu mladih talenata u HNK u Varaždinu, te povodom 60. obljetnice Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec koja se održala u Scheierovoj zgradi, a tu su i oni mnogobrojni s Glazbenom školom Varaždin. Martina Roža dvije je godine za redom osvojila i drugu nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku.

Na večerašnjem koncertu u Čakovcu na programu su djela Ivana pl. Zajca ,Blagoja Berse, Antonina Dvořáka, Schumanna, ali i mnogih drugih. Prilika je ovo koju ne bi smjeli propustiti, kako zbog glazbenog umijeća koje će s vama podijeliti ova mlada i nadarena umjetnica, tako i zbog podrške u njezinom daljnjem akademskom obrazovanju. Naime, Martinu početkom srpnja očekuje prijemni ispit na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Stoga, dođite večeras u 20 sati u čakovečku Scheiericu i u toploj ljetnoj večeri uživajte u glazbenim klasicima koje će vam interpretirati Martina Roža uz klavirsku pratnju prof. Danijela Ota.

Ostavi komentar