MARTINJE U ČAKOVCU: Dva dana uživajte u mladim vinima i finoj klopi

U vijećnici grada Čakovca održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena manifestacija Mlado Međimurje-Martinje u Čakovcu 2019. 

Manifestaciju su predstavili gradonačelnik Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističkog ureda Boška Ban Vlahek i međimurska vinarka Tea Dvanajščak.

Ove godine centralna manifestacija projekta Mlado Međimurje održava se pod velikim šatorom dva dana na Trgu Republike u Čakovcu i to u petak, 8. studenog od 17 sati i u subotu, 9. studenog, od 10 sati, pa oba dana do jedan sat iza ponoći.

-U dva dana u centru Čakovca predstavit će se međimurski vinari s mladim vinima. Vjerujemo do će manifestacija biti dobro prihvaćena, kao što je to bilo za vrijeme Porcijunkulova kada smo imali VinoGrad.  Na tragu toga organizirali smo i ovu manifestaciju. Uz dobro vino bit će pripremljena i tradicionalna hrana. Pozivam sve neka dođu, da se zajedno dobro provedemo, kazao je gradonačelnik Kovač.

Za točenje mladih vina bit će zadužene vinarije: Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner, Štampar i Tomšić. Boška Ban Vlahek najavila je da će se posjetiteljima, uz vino, nuditi tradicionalna martinjska jela, buncek sa zeljem i kobasice.

– Prošle godine krenuli smo s mladim vina jer smo vidjeli potencijal u tome. Želja nam je bila da na tržištu pozicioniramo mlado vino. To su mlada, svježa, voćna, aromatična i lepršava vina, poput silvanca zelenog i bijelog te sivog pinota. Zajedničkim razgovorom  došli smo do ovog eventa na koju vas sve lijepo pozivamo, istaknula je Tea Dvanajščak.

Uz spomenute vinare organizatori Martinja u Čakovcu su: Grad Čakovec i Turistička zajednica grada Čakovec.

FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar