Mačkovec je dobio novu Baptističku crkvu: Novi objekt počeo se graditi prije pet godina

Nova Baptistička crkva u Mačkovcu
Nova Baptistička crkva u Mačkovcu

Mačkovec je dobio novu Baptističku crkvu, a cijelo priopćenje grada Čakovca donosimo u nastavku: 

Baptistička crkva Mačkovec ovih dana obilježava stotinu godina postojanja. Naime, početkom 20-ih godina prošlog stoljeća Baptisti su počeli djelovati u nekoliko međimurskih mjesta, među kojima je bio i Mačkovec, gdje je 1926. godine izgrađena prva Baptistička crkva u Hrvatskoj. Kruna obilježavanja stote obljetnice postojanja u ovom naselju u sastavu grada Čakovca, bila je svečanost otvaranja nove crkve. Uz brojne vjernike iz Mačkovca, te gostiju iz drugih dijelova Hrvatske te Sjedinjenih Američkih Država, svečanosti u nedjelju nazočila je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Prepoznatljivi po brojnim humanitarnim akcijama

Od samih svojih početaka djelovanja u našem kraju, Baptistička crkva Mačkovec nastojala je doprinositi ne samo duhovnom, već i društvenom životu. Prepoznatljivi su po brojnim humanitarnim akcijama, posebno tijekom Domovinskog rata. Aktivni su i u obrazovanju, organizaciji kampova učenja Engleskog jezika te kulturi. Ova brojčano nevelika zajednica, znatno pridonosi društvenom životu u cjelini, ne samo u Mačkovcu, već i na cijelom području Čakovca i Međimurja. 

Novi se objekt počeo graditi prije pet godina, a Baptistička crkva Mačkovec izgradila ga je vlastitim sredstvima i značajnim volonterskim angažmanom. Kako je rekao domaćin, pastor Nenad Kovačević, osim za potrebe bogoslužja, nova će crkva biti mjesto okupljanja mještana i održavanja brojnih programa.

Na otvorenju i nova gradonačelnica Ljerka Cividini 

Čestitajući im stoljeće djelovanja u Mačkovcu, gradonačelnica Cividini rekla je da je počašćena što joj je jedna od prvih dužnosti kao gradonačelnice prisustvovanje svečanosti otvaranja nove crkve.

– Stotinu godina dugo je vremensko razdoblje. Možete biti ponosni što ste sve ove godine ne samo opstali, već i rasli, razvijali se te aktivno doprinosili zajednici. Danas je vaša zajednica prepoznatljiva po svojim brojnim aktivnostima, te poznavajući vas, sigurna sam da ćete takvi biti i u budućnosti, naglasila je, među ostalim čakovečka gradonačelnica. 

Svečanosti otvaranja nove crkve od dužnosnika uveličao je i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. Biblijsku poruku na kraju svečanosti dao je predsjednik Saveza baptista u Republici Hrvatskoj Ivica Horvat. Nakon svečanog bogoslužja, gradonačelnica Čakovca razgledala je izložbu posvećenu povijesti Baptističke crkve Mačkovec.

 

Ostavi komentar