Ljetni sportski kampovi u Čakovcu nogometom ušli u drugi tjedan

nogometni kamp ljeto Čakovec

Kampom iz nogometa, kojeg na terenima SRC Mladost provodi Škola nogometa Međimurje-Čakovec, Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ušli su u drugi tjedan.

Kampove po 13. puta za redom organiziraju Zajednica sprotskih udruga Čakovca i Grad Čakovec.

Nakon prvog tjedna, kada su školarci na ponudi imali kamp iz plivanja, košarke i kickboxinga, od 26. do 30 lipnja na rasporedu je kamp iz nogometa.

Interes za kampove ne jenjava, pa se tako za kamp iz nogometa prijavilo više od 80-ak školaraca, od čega 15 djevojčica. Voditelj kampa iz nogometa Hrvoje Goričanec rekao je kako su prvotno podijelili dječake u tri grupe, ali taj broj će povećati na četiri grupe. Djevojčice, čiji interes za nogomet raste iz godine u godinu, imaju svoju vlastitu grupu.

– To nisu djeca koja su u redovitom nogometnom trenažnom procesu, ali vidi se da imaju razvijenu motoriku. Ima nekoliko pojedinaca koji su na visokom rangu, što nas je iznenadilo. Prvi dio treninga bazira se na osnovama nogometne igre; vođenju, dodavanju i primanju lopte. U drugom dijelu puca se na gol i na kraju, što najviše i vole, slijedi igranje na dva gola – rekao je Goričanec.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Ostavi komentar