Korana Drakulić, Dominik Dukić i Roko Novinšćak imaju najbolju kompjutersku igru!

Učenici I. Osnovne škole Čakovec
Učenici I. Osnovne škole Čakovec

Čakovečka I. osnovna škola najbrojnija je škola u Međimurju, a također je i jedna od najuspješnijih, što se tiče uspjeha njenih učenika na smotrama i natjecanjima. Naime, na natječaju koji su zajedno raspisali Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment, projekt troje učenika ove škole ocijenjen je kao najbolji u zemlji.

Projekt Korane Drakulić, Dominika Dukića i Roka Novinšćaka, kompjuterska igra pod nazivom Natural Disaster Survivor u konkurenciji 1.900 učenika iz cijele Hrvatske ocijenjen je kao najkvalitetniji i osvojio je prvo mjesto. Radi se igri kroz koju učenici uče o tome kako reagirati u slučaju prirodnih nepogoda poput potresa, požara ili poplava. Osim što prate aktualnosti, pokazali su i zavidno znanje u programiranju. Mentorica im je bila i učiteljica informatike Ivana Ružić.

Predstavljen je i projekt Potepuh, koji je izradila grupa od deset učenika. Radi se o promociji Međimurja kao turističke destinacije, a prezentirao ga je predstavnik grupe Fran Čonkaš. Mentorica je bila učiteljica geografije Silvija Martišek. Inače, u ovom natječaju sudjelovalo je 30 učenika ove škole, a ukupno su kao ustanova osvojili 4. mjesto u zemlji.

Na uspjehu im je čestitala i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Rekla je da već duže vrijeme prati rad ove škole te da se raduje svim uspjesima koje učenici postižu na natjecanjima i smotrama. Kvalitetno obrazovanje danas je najvažnije, a u ovoj školi učenici imaju sve preduvjete da ga i steknu. Nagrade poput ovih, rekla je, sigurno su dodatni poticaj školi i učiteljima. Djeci pak pokazuju da se učiti isplati. Stečeno znanje ostaje za cijeli život te ga nitko ne može oduzeti, završila je gradonačelnica Cividini, izvijestili su iz Grada Čakovca.

Ostavi komentar