0.6 C
Čakovec
Utorak, 5 prosinca, 2023

Korana Drakulić, Dominik Dukić i Roko Novinšćak imaju najbolju kompjutersku igru!

Čakovečka I. osnovna škola najbrojnija je škola u Međimurju, a također je i jedna od najuspješnijih, što se tiče uspjeha njenih učenika na smotrama i natjecanjima. Naime, na natječaju koji su zajedno raspisali Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment, projekt troje učenika ove škole ocijenjen je kao najbolji u zemlji.

Projekt Korane Drakulić, Dominika Dukića i Roka Novinšćaka, kompjuterska igra pod nazivom Natural Disaster Survivor u konkurenciji 1.900 učenika iz cijele Hrvatske ocijenjen je kao najkvalitetniji i osvojio je prvo mjesto. Radi se igri kroz koju učenici uče o tome kako reagirati u slučaju prirodnih nepogoda poput potresa, požara ili poplava. Osim što prate aktualnosti, pokazali su i zavidno znanje u programiranju. Mentorica im je bila i učiteljica informatike Ivana Ružić.

Predstavljen je i projekt Potepuh, koji je izradila grupa od deset učenika. Radi se o promociji Međimurja kao turističke destinacije, a prezentirao ga je predstavnik grupe Fran Čonkaš. Mentorica je bila učiteljica geografije Silvija Martišek. Inače, u ovom natječaju sudjelovalo je 30 učenika ove škole, a ukupno su kao ustanova osvojili 4. mjesto u zemlji.

Na uspjehu im je čestitala i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Rekla je da već duže vrijeme prati rad ove škole te da se raduje svim uspjesima koje učenici postižu na natjecanjima i smotrama. Kvalitetno obrazovanje danas je najvažnije, a u ovoj školi učenici imaju sve preduvjete da ga i steknu. Nagrade poput ovih, rekla je, sigurno su dodatni poticaj školi i učiteljima. Djeci pak pokazuju da se učiti isplati. Stečeno znanje ostaje za cijeli život te ga nitko ne može oduzeti, završila je gradonačelnica Cividini, izvijestili su iz Grada Čakovca.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE