Kome smeta glazba u centru grada? Grad Čakovec poziva građane na razumijevanje!

Nastavno na našu temu koju donosimo u aktualnom TISKANOM BROJU Međimurskih novina o nerazumijevanju građana povodom manifestacije Ljeto u gradu Zrinskih oglasio se i Grad Čakovec. 

Dena Pavlović vlasnica Foxa o nemiloj situaciji u subotu: Policija je pet puta bila pozvana da spriječi event!

Grad Čakovec: Pozivamo građane na razumijevanje

Evo što su u priopćenju poručili iz Grada Čakovca: – Ljeto u gradu Zrinskih nadaleko je poznata manifestacija koja na nekoliko lokacija u Čakovcu već godinama pruža kvalitetan umjetnički i zabavan program. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, program „Ljeta“ nije održan tijekom prošle 2020. godine, dok su se, uz poštivanje aktualnih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, ovogodišnje ljetne pozornice ipak otvorile za brojne posjetitelje.

Uz koncerte, izložbe, filmske programe i kazališne predstave koje možete pogledati uglavnom u atriju Starog grada, a u slučaju lošijeg vremena i na pozornici Centra za kulturu, u program manifestacije uključeni su i popratni programi, odnosno popularni „afteri“ na terasama ugostiteljskih objekata u samom gradskom središtu.

Cilj popratnih programa je promocija domaćih, čakovečkih glazbenika među kojima su i već etablirana imena hrvatske glazbene scene, a osim koncerata organizirane su i slušaonice te nastupi DJ-eva. Uz nadzor Stožera civilne zaštite Grada Čakovca te PU međimurske, poštuju se epidemiološke mjere s naglaskom završetka tih programa do ponoći te se do sada nisu kršile.

Nešto glasnija glazba i žamor posjetitelja u večernjim satima ne odgovaraju svim stanarima u strogom centru Čakovca, no ovim putem apeliramo na građane za razumijevanje i podršku ljetnim programima čiji je cilj oživjeti gradske ulice i trgove te privući posjetitelje iz udaljenijih mjesta.

Ljeto u gradu Zrinskih završava 10. srpnja, a nakon toga nas krajem srpnja očekuje i tradicionalna manifestacija Porcijunkulovo koja će ponovo na nekoliko dana i večeri u središte Čakovca dovesti boje, mirise i ritmove ljeta.

Ostavi komentar