Istražili smo: Hoće li ukidanje naplate parkinga nakon 15 sati vratiti ljude u centar Čakovca?

Poduzetnicima Franji Vlahu i Robertu Hajdaroviću u peticiji za ukidanje naplate parkinga nakon 15 sati i subotom pridružili su se brojni obrtnici, poduzetnici i ugostitelji koji rade u centru Čakovca
Poduzetnicima Franji Vlahu i Robertu Hajdaroviću u peticiji za ukidanje naplate parkinga nakon 15 sati i subotom pridružili su se brojni obrtnici, poduzetnici i ugostitelji koji rade u centru Čakovca

Ako u predvečernjim i večernjim satima prošetate centrom grada Čakovca, moglo bi vam čak i biti nelagodno zbog toga jer ćete sresti tek nekolicinu prolaznika. Središte Čakovca već je unazad par godina postalo poluprazno. Tek poneka manifestacija nakratko vrati ljude u centar. No, osim toga grad izgleda neuredno, restoranske ponude gotovo da i nema, a izgled samog centra grada dodatno narušavaju stare cerade pojedinih ugostiteljskih objekata.

Trn u oku je i parking koji se naplaćuje od 8 ujutro do 19 sati navečer. Parking se plaća, a konkretnog sadržaja sve je manje.  Taj problem već godinama muči obrtnike, poduzetnike, a u zadnje vrijeme i ugostitelje u samom centru grada Čakovca. Prema podacima iz registra obvezničke komunalne naknade, koje nam je dao Grad Čakovec, u središtu grada u kojem se proteže pješačka zona, ulice kralja Tomislava, Katarine Zrinski, Josipa Jurja Strossmayerova i Trg Republike posluju 162 pravna subjekta koja uključuju obrtnike, poduzetnike i ugostitelje.

Među njima su Franjo Vlah, vlasnik Međimurke te Robert Hajdarović, vlasnik AD Elektronike. Obojicu muči isti problem, sve manje ljudi, a prema tome i sve manji promet. Zbog toga su pokrenuli peticiju te u više navrata pisali Gradu Čakovcu. Prikupili su potpise više od 100 malih obrtnika, poduzetnika i ugostitelja u centru grada kako bi pokazali nezadovoljstvo za koju krive gradsku vlast.

Veliku temu o tome kako oživjeti centar grada Čakovca pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja na brojnim prodajnim mjestima od petka, 13. studenoga!

Ostavi komentar