Hoće li se ove godine održati Advent u gradu Čakovcu?

Već je prošlog tjedna počelo postavljanje lampica u centru grada Čakovca. Nagovještaj je to Adventa koji počinje početkom prosinca. Pitali smo Grad Čakovec hoće li se i kako održati Advent u Čakovcu. Odgovor donosimo u cijelosti u nastavku:

– Kako će izgledati Advent u Čakovcu zbog neizvjesnosti u kojem će se smjeru kretati broj oboljelih od koronavirusa, još ne znamo. Ukoliko situacija bude ovakva ili još gora, nikakva događanja neće biti moguća. No, ukoliko aktualne i eventualne buduće mjere postignu rezultate te se epidemiološka situacija poboljša, Advent u gradu Zrinskih će se održati. Turistička zajednica grada Čakovca i Grad Čakovec započeli su s pripremama krajem listopada te je „na stolu“ nekoliko varijanti manifestacije.

Želja nam je dati što više prostora udrugama, OPG-ovima i tvrtkama s našeg područja, koje su bile zakinute zbog neodržavanja drugih, ranijih godina ustaljenih manifestacija. Umjetnički i zabavni program koncipiramo tako da u njemu nastupaju isključivo domaći izvođači koji su vjerojatno najviše pogođeni zabranom nastupanja. Sva događanja trebala bi biti na otvorenom, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. U svakom slučaju, ukoliko okolnosti to dopuste, čakovečki Advent će se održati, odgovorio je David Vugrinec ispred Grada Čakovca.

 

Ostavi komentar