FOTO: Tradicionalnim mimohodom udruga i velikom zabavom obilježen Dan Savske Vesi

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske –  Podružnica Međimurske županije Ogranak Savska Ves i Mjesnog odbora Savska Ves obilježen je Dan mjesta. Proslava je započela tradicionalnom povorkom mještana i svih aktivnih udruga koje djeluju na području Savske Vesi, te Međimurskih konjara i Konjičkog kluba Međimurje, nakon čega se nazočnima obratio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Predrag Vabec te posebno svim mještanima zahvalio na cjelogodišnjem trudu i angažmanu, a govorio je i, kako ostvarenim, tako i projektima u pripremi.

– U našem mjestu djeluje šest udruga i gotovo iz svake kuće netko je član jedne od njih, kazao je tom prigodom Vabec. Ovim putem želim im zahvaliti za sve što daju za svoje mjesto tijekom godine na svim proslavama i događajima. Kada je riječ o provedbi projekata, u Novoj ulici započela je izgradnja vodovodne mreže, u ukupnoj dužini od 580 metara i vrijednosti oko 500.000 tisuća kuna. Čeka se još građevinska dozvola za izgradnju kanalizacije kako bi se taj dio posla priveo kraju. Također napravljena je izmjena krovišta Sportskog doma, stare salonit ploče zamijenjene su novim limenim pločama, vrijednost radova iznosila je oko 120.000 kuna. Isto tako kazao je na kraju Vabec , radi se i na sanaciju ulice Antuna Padovanskog.

Na svečanom mimohodu i ove su se godine pridružili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, predsjednici Mjesnih odbora Mačkovec i Novo Selo Rok Dragutin Balog i Miroslav Novak, te tamošnji župnik, vlč. Branko Sajković. Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač je tom prigodom uputio čestitku svim mještanima povodom njihova dana, obećao i daljnju pomoć u realizaciji zacrtanih i planiranih projekta, te malo u šali istaknuo kako su u Savskoj Vesi na svemu aktivni osim na demografskoj politici,odnosno na povećanju nataliteta, tako da bi bilo u redu da se i na tom polju malo više poradi, kako bi u narednim godinama Savska Ves imala još veći broj stanovnika.
Nakon službenog dijela, program se nastavio podjelom 600 besplatnih porcija graha, tombolom, a za odličnu zabavu pobrinuo se sastav Noćna smjena.

Ostavi komentar