FOTO Natjecanje VZG Čakovca za seniore: Čakovec se okitio s tri pehara

Natjecanje VZG Čakovca za seniore

U subotu, 30. lipnja, održano je natjecanje Vatrogasne zajednice grada Čakovca u Štefancu, na tamošnjem nogometnom igralištu. Iznimno lijepo vrijeme i odlično pripremljen teren za vatrogasce, bio je događaj koji će ostati dugo u sjećanju.

Sa područja VZG Čakovca nastupilo je ukupno 30 natjecateljskih desetina raspoređenih u kategoriji muški i ženski „A“ i „B“. Izvodile su se dvije vježbe sa VMŠ prema pravilniku za vatrogasna natjecanja HVZ-a od kojih se bolja bodovala za ukupni plasman i jedna štafetna utrka.

Savska Ves iznad svih

U jednoj od najjačih kategorija, ali i s najviše predstavnika ekipa, njih 11 DVD Savska Ves I je odradila lavovski posao i pokazali da su još uvijek vladari na ovom području.

S čak 9 bodova u zaostatku za njima u kategoriji muški „A“ na drugom mjestu je bila ekipa domaćina, DVD Štefanec, te na trećem mjestu, pomalo iznenađujuće, zbog nedostatka pojedinih članova ekipe, DVD Krištanovec. U muškoj „A“ kategoriji profesionalaca ekipa JVP Čakovca je odradila odličnu vježbu, ali s nešto slabijom štafetnom utrkom i bez konkurencije uzeli pehar.

Mačkovec, Čakovec i Gornji Vidovec

U kategoriji muški „B“ nastupilo je devet natjecateljskih desetina. Ekipe su odradile dobre vježbe, ali zbog sitnih grešaka nisu osvojile maksimalne bodove koje su zaslužili, što će popraviti na narednim natjecanjima. Prvo mjesto je zasluženo pripalo DVD-u Mačkovec, do njih DVD Čakovec i DVD Gornji Vidovec koji je za manje od pola boda zaostao za drugoplasiranim.

DVD Čakovec priredio veliko iznenađenje i slavlje

U kategoriji žene „A“ nastupilo je šest desetina. Pomalo iznenađujuće, ali s nešto sportske sreće ekipa DVD-a Čakovec zauzela je prvo mjesto sa 378,43 bodova, a do njih se smjestila ženska ekipa DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane s 378,00 bodova. One su odradile vrhunsku vježbu i mogu se bez problema natjecati i u kategoriji muških „A“, ali zbog male nepažnje imale grešku u vježbi. Treće mjesto je zauzela ekipa DVD-a Savska Ves.

Samo tri ekipe u kategoriji žene „B“

U kategoriji žene „B“ nastupile su tri desetine, a plasirale su se redom DVD Ivanovec, DVD Kuršanec i DVD Gornji Vidovec.  Sve prijavljene ženske desetine izborile su direktan plasman na županijsko natjecanje koje se održava u subotu, 7. srpnja, također u Štefancu. U kategoriji muških, prve tri plasirane ekipe su izborile županijsko natjecanje, dok će još deset sretnika prema vremena također biti pozvana na županijsko natjecanje.

Natjecanje je pratio predsjednik VZG Čakovca Mario Medved, dok je na samom proglašenju zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić prijavak predao zamjeniku predsjednika VZG Čakovca Srećku Mrazoviću koji je između ostalih pozdravio sve vatrogasce i zaželio im puno uspjeha na županijskom natjecanju. Uz njega, vatrogascima se obratio i predsjednik MO Štefanec Dejan Hrastić te domaćin. Da su suci odradili dobar posao dokazuje činjenica da nije bilo niti jednog prigovora na sudačku odluku.

(dp)

Natjecanje VZG Čakovca za seniore

Ostavi komentar