FOTO i VIDEO: Noć muzeja u Čakovcu u znaku Selnice, veliki broj zainteresiranih nahrlio na kulturno uzdizanje!

Ovogodišnja 12. Noć muzeja u Muzeju Međimurja Čakovec u znaku je općine Selnica. Predstavila se kulturna, povijesna, vjerska, športska i gospodarska baština općine Selnica.

Muzej Međimurja Čakovec pridružio se manifestaciji 2008. godine, kada je kroz stalne muzejske postave prošlo više od 1500 ljudi, narednih godina taj se broj ustabilio na oko 2000 posjetitelja.

Otvorenje je počelo 18 sati uz Pjevačku skupinu i Tamburašku sekciju KUD-a Selnica. Ignac Šardi predstavio je svoj muzej – Oldtimer muzej Šardi, a u 20 sati u atriju je bila organizirana prezentacija „namatanja“ pikača.

– Prije par godina Pikač je postao stalni postav Muzeja Međimurja, a 2007. godine postao je nematerijalna baština Republike Hrvatske. Poznati smo i po naftaštvu. Prvi naftovod je krajem 19. stoljeća išao od Selnice prema Murskom Središću, te i dan danas imamo tri aktivne bušotine plina. S druge strane, tu je i gospodin Šardi koji je napravio jednu lijepu kolekciju starih vozila, što svatko tko dođe u Selnicu pogledati. Najvažnije su udruge, ljudi, to čini naše zajedništvo, rekao je načelnik Selnice Ervin Vičević. Na svečanom otvorenju, KUD Selnica koju vodi Slavko Bregović, otpjevao je pjesmu Selnica, koju je napisao selnički poduzetnik, pisac, pjesnik, zaljubljenik u stare automobile i vlasnik Oldtimer muzeja, Ignac Šardi, a uglazbio ju je Velimir Borko.

Posjetitelje je posebno dojmilo to, što je po prvi puta otvorenje bilo u atriju palače Zrinskih. Cijelo kompleks Starog grada u fazi je obnove i revitalizacije.

Muzejski postavi bit će otvoreni do 01 sat.      

 

Ostavi komentar