FOTO: Čakovečki vatrogasci pokazali da su spremni za slučaj eksplozije plina

čakovečki vatrogasci vatrogasna vježba1

U nedjelju, 26. studenog, je kod Dječjeg vrtića „Krijesnice“ te na igralištu Nogometnog kluba „Sloga“ u Čakovcu, održana velika vatrogasna taktičko-pokazna vježba.

Organizator je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Pustakovec-Buzovec-Putjane, a uz njega, na njoj su sudjelovala vatrogasna društva, članovi Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, DVD Čakovec, DVD Gornji Vidovec, DVD Ivanovec, DVD Štefanec i JVP Čakovec.

Pretpostavka vježbe bila je eksplozija plina zbog neispravne peći za grijanje u prostorijama DVD-a. Snažna eksplozija uzrokovala je urušavanje dijela zgrade vatrogasnog spremišta i popratnih prostorija. Nekoliko osoba ostalo je zatrpano ispod zgrade, te je u pomoć odmah pozvana Javna vatrogasna postrojba Čakovec, koja s potražnim psom pretražuje ispod ruševina.

Zbog siline eksplozije dolazi i do zapaljenja drvene građe smještene kod susjednog DV ”Krijesnice”. Vatra se brzo širi i prijeti zapaljenju obližnjih stabala, te prostorija NK ”Sloge” iz Čakovca. Preko operativnog vatrogasnog dežurstva u pomoć su odmah poslane žurne službe i najbliža vatrogasna društva.

Na vježbi su sudjelovala ukupno 32 operativna vatrogasna člana sa vozilima i opremom kojom raspolažu.

Vježbom je rukovodio zapovjednik DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane Zvonko Knezić, do dolaska zapovjednika VZG Čakovca Roberta Meglića koji preuzima rukovođenje vježbe uz konzultaciju sa zapovjednikom DVD-a. Cijeli tok vježbe pratio je i predsjednik DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane te predsjednik VZG Čakovca i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved. On je pohvalio brzinu dolaska operativnih članova, kao i samo vježbu koja je odrađena vrlo profesionalno, kvalitetno i prema svim zapovijedima koje su izdane na samom terenu.

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar