Svečano otvorena novoobnovljena sportska dvorana Graditeljske škole

Svečano je otvorena novoobnovljena sportska dvorana Graditeljske škole u Čakovcu. 

Damir Srnec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec
Damir Srnec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec

Dok je sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec dobila novi vanjski sjaj obnovom fasade, a s ciljem da se podigne standard i uvjeti jednog od najvećih sportskih objekata u Međimurju kojeg osim učenika koriste i brojne sportske udruge, Međimurska županija krenula je i završila projekt obnove unutrašnjosti dvorane vrijedan 1,2 milijuna kuna.

Dvorana je izgrađena 1978. godine, a zadnja veća rekonstrukcija i dogradnja dvorane bila je 2003. za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu za žene gdje je Čakovec bio jedan od gradova domaćina. Pored više od 2000 učenika srednjih škola koji dvoranu koriste za školske aktivnosti, u njoj svoje treninge i sportske događaje odrađuje desetak klubova za atletiku, badminton, kickbox, košarku, odbojku, rukomet, stolni tenis i streličarstvo.

U ovom objektu održava se najviše sportskih događaja u cijeloj Međimurskoj županije, a ovom se rekonstrukcijom opremilo glavno borilište, svlačionice i sanitarne prostorije.

Projekt obnove kandidiran je i na natječaj Ministarstva turizma i sporta  za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, putem kojeg se obnova dvorane sufinancirala u iznosu od 662.993,35 kuna, dok je preostala sredstva osigurala Međimurska županija.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE