Centar za kulturu Čakovec: Filmska izložba u gradu Hommage: Ivo Gregurević

Centar za kulturu Čakovec u očekivanju popuštanja mjera i ponovnog pokretanja programa organizira u reklamnim ormarićima filmske izložbe sastavljene od filmskih plakata i fotografija. Novi ravnatelj CZK-a Romano Bogdan i Marina Oskoruš danas su na press konferenciji najavili prvu izložbu u gradu nazvanu Hommage: Ivo Gregurević (1952. -2019.) organizirano u suradnji s Kino mrežom Hrvatske i Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom kinotekom. 

Filmsko gradivo sastavljeno od fotografija i plakata filmova u kojima je glumio Ivo Gregurević bit će izloženo u reklamnim ormarićima Centra za kulturu Čakovec po čitavom gradu.  Time se odaje počast glumačkom velikanu koji je prerano preminuo početkom prošle godine. 

Ivo Gregurević apsolutno je neizbježna figura kada je riječ o hrvatskom filmu i televiziji, glumac autentične pojave i golemog glumačkog potencijala. Nije pretjerano reći da bez njega nije snimljen gotovo niti jedan važniji hrvatski film od osamostaljenja jer je Gregurević tijekom svoje iznimne karijere glumio u devedesetak filmova, 19 televizijskih serija i tridesetak kazališnih predstava.

 

Ostavi komentar