Čakovečki profesionalni i dobrovoljni vatrogasci lani su imali 418 intervencija

Grad Čakovec poslao je priopćenje za medije da je 8. svibnja održana godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

U utorak navečer je u novoobnovljenim prostorima DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane održana redovna skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca. Usvojena su izvješća koja su se odnosila na aktivnosti zajednice u protekloj te planovi za tekuću godinu.

Predsjedao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, a sjednici je nazočio i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Za razliku od prošle godine, kad se biralo vodstvo zajednice, ova sjednica bila je izvještajna.

Izvješće o radu podnio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Robert Meglić. U protekloj godini profesionalni i dobrovoljni vatrogasci s područja Čakovca, Pribislavca, Šenkovca i Strahoninca imali su 418 intervencija. Osim toga, tijekom ljeta bili su i na redovnoj dislokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu. Pet vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec s kombi vozilom i cisternom DVD-a Čakovec i dva vatrogasca iz DVD-a Nedelišće sudjelovalo je u gašenju požara koji su protekle požarne sezone pogodili područje Dalmacije. Prema Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite tijekom žetvene sezone, poduzimali preventivne mjere zaštite od požara kako bi uklonili ili barem smanjili potencijalne opasnosti.

U protekloj godini vatrogasna zajednica kupila je kontejner za skladištenje natjecateljske opreme, a sudjelovala je u nabavci kombi vozila za DVD-e Novo Selo na Dravi i Štefanec. Lani su DVD-i s područja Grada Čakovca dobili motorne pile Stihl na korištenje, te po dvije „B“ i šest „C“ cijevi u vlasništvo. Javna vatrogasna postrojba Čakovec nabavila je šumsko vozilo marke MAN.

Na području ove zajednice u 2017. godini uspješno su održane tri vježbe, a članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava natjecali su se na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima te postigli zapažene rezultate.

Pozdravljajući skupštinu, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je da da je naše vatrogastvo na sjeveru Hrvatske među najboljima u zemlji, a da DVD-i s područja Grada u njemu prednjače. Već duže vrijeme na čakovečkom području nije bilo većih posljedica od požara po živote ljudi i imovine. Tomu je razlog kvalitetni i stručni rad naših vatrogasaca, prevencija, stalno usavršavanje, opremanje te edukacija kako članova DVD-a tako i stanovništva. Značajni udio u tome ima i pomoć Grada Čakovca koji je prepoznao važnost vatrogastva u sustavu zaštite od nepogoda te aktivno sudjeluje u nabavci potrebne opreme. Tako će biti i u budućnosti, rekao je Kovač zahvalivši se na svemu što čine za sigurnost građana.

U ime Vatrogasne zajednice Međimurske županije okupljenima se obratio zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, a u ime Veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije, njihov predsjednik Ivan Novak.

Inače, u Vatrogasnu zajednicu Grada Čakovca okupljeno je 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava s čakovečkog prodručja i okolnih općina te Javna vatrogasna postrojba Čakovec. Financiranje zajednice najvećim je dijelom iz proračuna Grada Čakovca a djelomično od sredstava premije osiguranja, donacija te kamata.

Ostavi komentar