Čakovečki osnovnoškolci i vrtićarci aktivno obilježavaju Hrvatski olimpijski dan

Ilustracija

Svake godine 10. rujna obilježava se Hrvatski olimpijski dan.

Obilježavanja ovog dana započelo je prije 12 godina s ciljem razvijanja svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanjem građana u sportske aktivnosti, podizanja svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju.

Element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana je bijela majica. Bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo.

Čakovečke predškolske i osnovnoškolske ustanove pridružit će se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana u ponedjeljak, 10. rujna (III. osnovna škola, u srijedu, 12. rujna)

I. osnovna škola – dan će obilježiti kao i prošlih godina, pješačenjem i sportskim igrama. Učenici od 2.-8. razreda u 9:00 okupljaju se ispred sportske dvorane i pješače prema restoranu Fontana (Hozjan) u Mačkovcu (kroz Mihovljan) gdje će održati sportske igre (košarka, nogomet i odbojka). Povratak je planiran u 12:30. Sudjelovat će oko 550 učenika te 50-tak učitelja.

II. osnovna škola – učenici dolaze u bijelim majicama u 8:00. Nakon dva školska sata i užine u 10:00 počinju sportske aktivnosti u dvorani i na vanjskim terenima škole. Na vanjskim terenima učenici će igrati košarku, nogomet, graničare i štafetne igre. U sportskoj dvorani na rasporedu je revijalna nogometna utakmica učitelja protiv učenika, a poslije slijede stolni tenis, badminton,odbojka i košarka. U slučaju kiše sve aktivnosti će biti održane u sportskoj dvorani.

Čakovečki dječji vrtići Hrvatski olimpijski dan obilježit će u suradnji s Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan.

U vrtiću Cipelica djeca će izvoditi elemente raznih sportova kao što su gimnastika (kolut naprijed), košarka (ubacivanje lopte u koš), nogomet(igra), rukomet(bacanje loptice u cilj), atletika (trčanje preko prepona) i odbojka (odbijanje balona).

U vrtiću Cvrčak djeca će morati savladati poligon s različitim preprekama.

III. osnovna škola Čakovec – Hrvatski olimpijski dan obilježiti će u srijedu 12. rujna 2018. u vremenu od 10.30 – 12:00 sati na terenima kod škole.

Prije samog početka svi učenici zajedno sa svojim razrednicima i učiteljima škole pod vodstvom profesora TZK održati će zajedničko izvođenje pripremnih vježbi na nogometnom terenu. Nakon zajedničkog vježbanja učenici će moći vidjeti prezentacije raznih udruga s kojima škola godinama surađuje.

Učenici će moći vidjeti kako se trenira u pojedinim sportovima, postaviti pitanja i dobiti odgovore o sportu koji ih interesira.

Predstaviti će se sljedeće udruge:

Karate klub „Shotokan“

Judo Klub „Zrinski“

Gimnastički klub „Marijan Zadravec – Macan“

Čakovečki plivački klub

Nogometni klub „Sloga“ Čakovec

Košarkaški klub „Međimurje“

ŽRK „Zrinski“

MRK Čakovec

KOP Čakovec

Odred izviđača „Sirius“

Hrvatsko planinarsko društvo „Međimurje“

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec

Ostavi komentar