Čakovečke osnovne škole od ponedjeljka prelaze na online nastavu

I. osnovna škola Čakovec, foto: Zlatko Vrzan
I. osnovna škola Čakovec, foto: Zlatko Vrzan

Iz Grada Čakovca stiglo je priopćenje koje u nastavku u cijelosti objavljujemo: 

Kako brojke zaraženih virusom COVID -19 u posljednjih dana rastu na području cijele Hrvatske, više zaraženih je i među učenicima osnovnih škola. Trenutno stanje u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Čakovec također ukazuju na nagli porast zaraženih, a posebice porast broja onih učenika kojima je određena samoizolacija.

Tako je u petak, 26. ožujka u ukupno sedam osnovnih škola na području Grada Čakovca bilo 142 učenika u samoizolaciji, 15 pozitivnih na virus COVID-19 te 19 djelatnika u samoizolaciji i troje pozitivnih. 

Zbog aktualnih brojki, preporuka je Stožera civilne zaštite Grada Čakovca i odluke gradonačelnika, da redovite osnovne škole s područja grada i Centar za odgoj i obrazovanje, od ponedjeljka 29. ožujka ponovo pređu na C-model nastave, odnosno na on line nastavu. Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec zbog svoje specifičnosti može nastaviti s nastavom sukladno sa svojim modelom. Kako krajem tjedna, točnije, 2. travnja počinju uskršnji školski praznici, za sada bi on line nastava odvijala tih četiri dana prije početka praznika. Povratak u školske klupe nakon završetka praznika, ovisit će o epidemiološkoj situaciji. 

Obavijest o načinu održavanja nastave i raspored, učenici će dobiti u svojim školama.

Ostavi komentar