ČAKOVEC Ove godine bez klizališta, ali napravit će se sanjkalište na dvije lokacije

Ilustracija
Ilustracija

Gradonačelnik Stjepan Kovač na današnjoj gradskoj sjednici rekao je kako ove godine ponovno neće biti klizališta, ali je dogovoreno s tvrtkom Ekom da će nabaviti topove za umjetni snijeg.

Tako će biti napravljeno sanjkalište u jezeru Starog grada i na jugu. Djeca će se bezbrižno sanjkati i uživati u zimskim radostima.

Klizališta ipak neće biti 

Na razočarenje mnogih, ove godine čakovečki advent proći će bez klizališta. Zašto je tome tako, odgovor smo potražili u Gradu Čakovcu. 

– Grad Čakovec je u rujnu 2019. godine raspisao Javni poziv za iskazivanje interesa za postavljanje klizališta u središtu Čakovca. Bio je otvoren mjesec dana, za razliku od prethodnih godina, bio je koncipiran na način da nije bila određena pozicija klizališta, odnosno, ono se moglo postaviti bilo gdje u središtu grada, naravno gdje postoje infrastrukturni i logistički uvjeti. 

Na taj poziv nitko se nije javio. U naknadnim telefonskim kontaktima s pojedinim trgovačkim društvima koja se bave ovim poslom, rečeno nam je da se klizalište u Čakovcu zbog malog broja korisnika, jednostavno ne isplati, naravno prema uvjetima naznačenim u Pozivu.

Ostavi komentar