ČAKOVEC: KAZNA ako vas redari zateknu na ulici u većim skupinama!

Iako su danas ulice grada Čakovca bile poprilično prazne, te na popularnoj subotnjoj špici nije bilo gotovo nikog, stigle su nove odluke.

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulici i drugim javnim mjestima, Stožer civilne zaštite Grada Čakovca formirao je operativne snage koje će obilaziti grad i građane upozoravati da ostanu u svojim domovima.

U operativnim snagama bit će članovi policije i Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Hrvatske gorske službe spašavanja uz potporu gradskih službi, odnosno komunalnih i prometnih redara građane koje zateknu na ulicama u većim skupinama, upozoravat će na pridržavanje donesenih mjera. Onima koji se ogluše na upozorenje, slijedi novčana kazna.

Pripadnici Civilne zaštite i operativnih snaga prilikom postupanja moraju biti u službenim odorama ili sa vidno istaknutim obilježjima Civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Grada Čakovca upozorava građane da ostanu u svojim kućama, te da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova. Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske mjere strogog ograničenja kretanja traju 30 dana.

 

Ostavi komentar